bannerPos

Komatsu Forest-gigant til skoventreprenører

Helms TMT Centret A/S har netop leveret to stk. 8-hjulede Komatsu Forest 931XC til henholdsvis Svanninge Skovservice ved Faaborg på Sydfyn og Alstrup Skovservice ved Videbæk i Vestjylland.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
06-10-2018 07:13
Med Komatsus XC-serie kan Helms TMT Centret nu tilbyde 8-hjuls skovningsmaskiner, som imødekommer behovet for ekstreme maskiner i de egne, hvor det er særligt påkrævet.

Der ruller mange nye maskiner ud fra Helms TMT Centret A/S om året. Men den seneste storleverance fra maskincentret med hovedsæde i Lind ved Herning er alligevel ekstraordinær.
Man har således netop leveret to stk. 8-hjulede Komatsu Forest 931XC til henholdsvis Svanninge Skovservice ved Faaborg på Sydfyn og Alstrup Skovservice ved Videbæk i Vestjylland.
- Komatsu Forest slår sig dermed endnu mere fast på markedet for skovningsmaskiner med levering af disse to stk. 931XC leveret i samme uge af september, siger Kristian Helms, medindehaver af Helms TMT Centret.

Fældehoved på 1,5 tons

Det er ikke de første 8-hjulede Komatsu Forest-maskiner, som Helms TMT-Centret har leveret. Men maskinen til Svanninge Skovservice er den første med det helt store fældehoved »C144« på cirka 1,5 tons.
- Det er Komatsu-skovningsmaskine nummer tre i rækken for vores vedkommende. Og de to første har været virkelig driftssikre. Og så er det en fordel, at vi kender computeren og joystikkene i maskinen. Så det er nemt at hoppe fra en maskine til en anden.
- Samtidig har det haft stor betydning for vores valg, at Komatsu Forest nu er kommet med en 8-hjulsmaskine, for de arbejder altså bare mærkbart bedre end 6-hjulede. Oveni kommer, at Helms helt klart er konkurrencedygtig på prisen, ligesom de har en servicemontør, der bare er rigtig, rigtig dygtig, siger Jens Frederiksen, der sammen med sin bror Rene Frederiksen og far Peder Frederiksen ejer og driver Svanninge Skovservice A/S.

Otte hjul på ønskelisten

At Komatsu Forest nu er kommet med en 8-hjulet maskine har været efterspurgt længe, lyder det fra Helms TMT Centret. 
- Med XC-serien, hvor XC står for Xtreme Conditions, kan vi nu tilbyde skovningsmaskiner, som imødekommer behovet for sådanne maskiner i de egne, hvor det er særligt påkrævet. Eksempelvis i visse egne af Østjylland og på Sydfyn, hvor terrænet er stejlt, forklarer Anders Mogensen, produktspecialist for Komatsu-Forest hos Helms TMT Centret.
Han pointerer, at en skovningsmaskine, som skal fungere godt i stejlt terræn, naturligvis skal være stabil. 
Komatsu 931XC er bygget op omkring Komatsus unikke og velafprøvede chassis koncept med en fast styremidje og en pendulerende bagaksel, en særskilt tiltning af kranen og førerhuset, og Komatsus load-sensing stabilisator. Et koncept, der har vist sin styrke helt tilbage fra 1984, hvor det første gang blev lanceret på Elmia Wood.

Lavt tyngdepunkt

Den pendulerende bagaksel med bogier på Komatsu 931XC forbedrer ifølge produktspecialisten yderligere stabiliteten med forbedret jordkontakt og et lavere tyngdepunkt. 
Også kranens centrale placering og tilt-funktion, der flytter tyngdepunktet ind mod midten, sikrer ifølge Anders Mogensen, at maskinens vægt fordeles jævnt mellem alle otte hjul. Dette sikres ved såkaldte nivelleringscylindre, som justerer vægtfordelingen optimalt i alle arbejdssituationer.  
- Konstruktionen sikrer samtidig, at kranen altid står lige, og den mister derfor ikke kraft i en skrå arbejdsposition.   

Indeklima i orden

Ifølge Helms TMT Centret er Komatsu 931XC den letteste skovningsmaskine i sin klasse, hvilket blandt andet betyder, at den arbejder godt selv i ekstremt blødt underlag.
Førermiljøet i kabinen er naturligvis også vigtig. Og kabinen på Komatsu 931XC er både rummeligt i alle retninger og indrettet med blandt andet klimaanlæg og en høj luftgennemstrømning, der sikrer føreren det rette indeklima. 
- Både synlighed opad og nedad er godt takket være et smart forrudedesign. Der er flere forskellige joysticks at vælge imellem, samt branchens første fjernstyrede og nøglefri tændingssystem, oplyser man fra Helms TMT Centret.
 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next