Komatsu Forest-gigant til skoventreprenører

Jacob Lund-Larsen 06-10-2018 07:13:32
Helms TMT Centret A/S har netop leveret to stk. 8-hjulede Komatsu Forest 931XC til henholdsvis Svanninge Skovservice ved Faaborg på Sydfyn og Alstrup Skovservice ved Videbæk i Vestjylland.
Med Komatsus XC-serie kan Helms TMT Centret nu tilbyde 8-hjuls skovningsmaskiner, som imødekommer behovet for ekstreme maskiner i de egne, hvor det er særligt påkrævet.

Der ruller mange nye maskiner ud fra Helms TMT Centret A/S om året. Men den seneste storleverance fra maskincentret med hovedsæde i Lind ved Herning er alligevel ekstraordinær.
Man har således netop leveret to stk. 8-hjulede Komatsu Forest 931XC til henholdsvis Svanninge Skovservice ved Faaborg på Sydfyn og Alstrup Skovservice ved Videbæk i Vestjylland.
- Komatsu Forest slår sig dermed endnu mere fast på markedet for skovningsmaskiner med levering af disse to stk. 931XC leveret i samme uge af september, siger Kristian Helms, medindehaver af Helms TMT Centret.

Fældehoved på 1,5 tons

Det er ikke de første 8-hjulede Komatsu Forest-maskiner, som Helms TMT-Centret har leveret. Men maskinen til Svanninge Skovservice er den første med det helt store fældehoved »C144« på cirka 1,5 tons.
- Det er Komatsu-skovningsmaskine nummer tre i rækken for vores vedkommende. Og de to første har været virkelig driftssikre. Og så er det en fordel, at vi kender computeren og joystikkene i maskinen. Så det er nemt at hoppe fra en maskine til en anden.
- Samtidig har det haft stor betydning for vores valg, at Komatsu Forest nu er kommet med en 8-hjulsmaskine, for de arbejder altså bare mærkbart bedre end 6-hjulede. Oveni kommer, at Helms helt klart er konkurrencedygtig på prisen, ligesom de har en servicemontør, der bare er rigtig, rigtig dygtig, siger Jens Frederiksen, der sammen med sin bror Rene Frederiksen og far Peder Frederiksen ejer og driver Svanninge Skovservice A/S.

Otte hjul på ønskelisten

At Komatsu Forest nu er kommet med en 8-hjulet maskine har været efterspurgt længe, lyder det fra Helms TMT Centret. 
- Med XC-serien, hvor XC står for Xtreme Conditions, kan vi nu tilbyde skovningsmaskiner, som imødekommer behovet for sådanne maskiner i de egne, hvor det er særligt påkrævet. Eksempelvis i visse egne af Østjylland og på Sydfyn, hvor terrænet er stejlt, forklarer Anders Mogensen, produktspecialist for Komatsu-Forest hos Helms TMT Centret.
Han pointerer, at en skovningsmaskine, som skal fungere godt i stejlt terræn, naturligvis skal være stabil. 
Komatsu 931XC er bygget op omkring Komatsus unikke og velafprøvede chassis koncept med en fast styremidje og en pendulerende bagaksel, en særskilt tiltning af kranen og førerhuset, og Komatsus load-sensing stabilisator. Et koncept, der har vist sin styrke helt tilbage fra 1984, hvor det første gang blev lanceret på Elmia Wood.

Lavt tyngdepunkt

Den pendulerende bagaksel med bogier på Komatsu 931XC forbedrer ifølge produktspecialisten yderligere stabiliteten med forbedret jordkontakt og et lavere tyngdepunkt. 
Også kranens centrale placering og tilt-funktion, der flytter tyngdepunktet ind mod midten, sikrer ifølge Anders Mogensen, at maskinens vægt fordeles jævnt mellem alle otte hjul. Dette sikres ved såkaldte nivelleringscylindre, som justerer vægtfordelingen optimalt i alle arbejdssituationer.  
- Konstruktionen sikrer samtidig, at kranen altid står lige, og den mister derfor ikke kraft i en skrå arbejdsposition.   

Indeklima i orden

Ifølge Helms TMT Centret er Komatsu 931XC den letteste skovningsmaskine i sin klasse, hvilket blandt andet betyder, at den arbejder godt selv i ekstremt blødt underlag.
Førermiljøet i kabinen er naturligvis også vigtig. Og kabinen på Komatsu 931XC er både rummeligt i alle retninger og indrettet med blandt andet klimaanlæg og en høj luftgennemstrømning, der sikrer føreren det rette indeklima. 
- Både synlighed opad og nedad er godt takket være et smart forrudedesign. Der er flere forskellige joysticks at vælge imellem, samt branchens første fjernstyrede og nøglefri tændingssystem, oplyser man fra Helms TMT Centret.
 

Stor jordfordeling giver færre store landbrugsmaskiner på vejene på Djursland

07-12-2018 13:35:10

Et areal på størrelse med næsten 6.000 parcelhusgrunde har netop skiftet hænder ved Øster Alling på Djursland. Det gavner både klimaet, landmændene og deres naboer.


Tid til service

07-12-2018 09:57:27

Det er nu, at plæneklipperen og andre småmaskiner skal serviceres – ikke til foråret.


ATV’en: Den moderne udgave af en lille traktor

07-12-2018 08:49:30

Muligheden for at indregistrere sin ATV som traktor, har gjort den endnu mere interessant de seneste år. Det oplever man hos Østervrå Motor- og Cykelcenter


Se vinder-dyrene fra Agromek

06-12-2018 09:40:08

Få styr på dit kemirum

05-12-2018 08:42:47

Det kan blive en dyr affære at have en dunk ulovlig kemi til at stå. Derfor opfordre en konsulent til, at få styr på kemirummet. Flere midler er blevet ulovlige hen over efteråret og flere bliver det inden årsskiftet.


Økologer dyrker flere efterafgrøder

04-12-2018 08:34:16

ØkologiRådgivning Danmarks kunder bruger efterafgrøder i langt højere grad end for tre år siden. Det glæder plantechef i ØRD.


Aarhus får 550 hektar ny skov

03-12-2018 13:44:46

Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.


Foderring holder styr på foderet og minimerer spild

03-12-2018 08:30:38

Undgå at hestene tramper i stråfoderet og få mere ud af ballerne med den nye »sikkerheds-foderring«


Unikt landbrugs-dødsbo på auktion i Randers

02-12-2018 08:26:10

Der er både en stor maskinpark og masser af skjulte skatte at byde på, når Campen Auktioner sælger en samlers dødsbo ved Randers.


- Medarbejderne er det vigtigste, vi har

01-12-2018 08:20:20

Hos FM Landbrug er man gået systematisk til værks for at sikre et godt arbejdsmiljø. Det har udviklet sig til en positiv spiral, mener ejerne.


Få styr på moms og skat for julens glæder

30-11-2018 07:16:03

Julen står for døren og det samme gør udgifter til julegaver og -frokoster. Seges giver her et overblik over moms og fradragsmuligheder for virksomheder.


Fremtidens bæredygtige landmand - Kristian fra Ausumgaard

29-11-2018 20:30:37

Fremtidens Landmand i kategorien Bæredygtighed blev Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard ved Holstebro for hans arbejde med den grønne omstilling.


Fremtidens Landmand i afsætning: Søren fra Nyborggaard

29-11-2018 20:30:04

Fremtidens Landmand i kategorien Afsætning er Søren Skjølstrup Jensen fra Nyborggaard ved Vildbjerg på grund af hans arbejde med at producere og afsætte højkvalitetsprodukter med en historie.


Skoler får penge til gårdbesøg fra Skolemælkslegat

29-11-2018 09:12:24

Østre Skole i Thisted er en af de skoler, der i denne omgang får glæde af Skolemælkslegatet. De 5.000 kroner skal bruges på udflugt til økologisk landbrug og fællesspisning.


Overraskende godt julemarked

29-11-2018 08:07:52

Alle dyr skal tilses af dyrlæge en gang om året

28-11-2018 07:00:10

Vintermånederne er om hjørnet og det gør, at lovkrav til udegående dyrs forhold træder i kraft. Samtidig giver det også tid til eftertanke, for vidste du, at alle dyr i besætningen skal tilses af en dyrlæge mindst en gang om året?


Varme og strøm i samme anlæg

27-11-2018 07:00:37

Hargassner bruger Agromek til at præsentere deres nye fyringssystem, der kan producere både varme og strøm på træflis.


Alle plusser samlet i en plov

26-11-2018 07:00:59

Med den spanske Ovlac plov har det nye firma Farm Implement ApS fundet alle plusser fra de andre plovfabrikater i en og samme plov.


Kalvevogn med plastbund og taghældning

24-11-2018 07:00:53

Spøttrup Expressen er nyeste skud på stammen fra PC Maskiner ved Skive. En kalvevogn med plasticbund, hvor kalvenes urin trænger væk, i stedet for at blive suget op af halmen. En mælkeproducent har afprøvet vognen og oplever mere tørre kalve end en tilsvarende kalvevogn med træbund.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 29 (570 artikler)Prev1234567272829Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer