bannerPos

Koldsøs specielle plovarrangement en succes

Koldsøs specialfremstillede miniplov er især anvendelig ved etablering af efterafgrøder. De besøgende hos Jesper Koldsø kunne se den i aktion.
12-08-2020 14:53

DEMODAG Koldsø Smedje og Maskinservice havde for nylig inviteret til demodag med såning af efterafgrøder med Ovlac miniplov påbygget såmaskiner.

På marken ved Sorø var der stillet an, så man kunne se hvordan miniplov og såmaskiner fungerede. Det var også mulighed for at se et stykke med efterafgrøder, der var sået godt en uge tidligere og derfor var kommet op.

Blandt de fremmødte kunder var der en livlig debat om teknikker og resultater af såning og effekten af efterafgrøderne.

Forskellige indstillinger og pløjedybder blev prøvet og der blev snakket om hvad man opnår ved forskellige arbejdsdybder med forskellige redskaber.

- En vellykket dag med interesserede kunder siger Jesper Koldsø.

hka

0

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.

Majsen skal først i jorden til maj

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra en grovfoderrådgiver fra Velas.
Side 1 af 94 (1865 artikler)Prev1234567929394Next