bannerPos

Jordfræseren kan forskønne udearealer

Henrik Sieben

Journalist
31-03-2019 18:51
Per Monk Rasmussen, produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, mener, at landbruget skal tage jordfræseren til sig ved anlæggelse eller renovering af landbohaven.

Med en fortsat specialisering inden for landbrugserhvervet over de seneste mere end 20 år, er der også blevet plads til nicheproduktioner.

Derfor oplever man hos Maskinhandler Indkøbsringen også, at flere og flere i stigende grad vælger produktionsgrene, hvor landmanden kan sikre nogle ekstra indtjeningsmuligheder.

Produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, Per Monk Rasmussen, peger i den sammenhæng også på, at stadig flere forbrugere efterspørger lokale fødevarer.

- En af de nye produktionsgrene, der bliver mere og mere populær, er salg af afgrøder fra en vejbod, men for at kunne producere nogle gode og ensartede grøntsager til salg i en vejbod, kræver det fokus på et godt så- eller plantebed, fastslår Per Monk Rasmussen.

Også når man vil dyrke lidt grøntsager eller blomster i egen have, er det vigtigt med et godt så- og plantebed. Og til denne opgave kan en jordfræser, der er et utrolig fleksibelt jordbearbejdningsredskab, levere et perfekt stykke arbejde.

 

Haveparkfræser som alternativ

Jordfræserens opgaver er typisk opløsning af stiv jord, blanding af jord og organisk materiale, samt forberedelse af så- og plantebed. Mulighederne er mange, og egentlig drømmer mange landmand om at have deres egen jordfræser, men den kommer sjældent på budgettet for maskininvesteringer.

- Synes man ikke, der er plads til en jordfræser, kan man dog altid købe en haveparkfræser, lyder det fra produktchefen og oplyser, at mens jordfræsere er lidt oversete i Danmark, anvendes de i stor stil i mange andre lande.

Per Monk Rasmussen peger også på, at jord- eller haveparkfræseren kan anvendes ved forskønnelse af ejendommens udearealer, som for eksempel anlæggelse af græsarealer omkring gården.

For mange landmænd er det vigtigt, at deres landbrug – også rundt omkring gårdens stuehus og bygninger – tager sig godt ud. Både i forhold til besøgende, men også i forhold til lokalsamfundets øvrige borgere.

- Forskønnelse af gårdenes udearealer er noget, der bliver lagt mærke til, ligesom det også bidrager til en flot arbejdsplads, konstaterer Per Monk Rasmussen.

Landmænd bør spare op til pension

Allerede når en ung landmand etablerer sig, skal han starte med at spare op til sin pension. Sådan lyder rådet fra Agri Nord, der møder en del landmænd, der ikke har sparet op til alderdommen.

Fasthold din konkurrencekraft

De fleste danske landmænd producerer til et pristagermarked, og vinderne i dette marked er dem, som kan holde den laveste fremstillingspris på salgsproduktet. Hvordan ligger du i dette konkurrenceprægede marked og hvor finder du dine indsatsområder?

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

De unge må ikke tale sig selv ned

100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.
Side 1 af 44 (862 artikler)Prev1234567424344Next