bannerPos

Jordfræseren kan forskønne udearealer

Henrik Sieben

Journalist
31-03-2019 18:51
Per Monk Rasmussen, produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, mener, at landbruget skal tage jordfræseren til sig ved anlæggelse eller renovering af landbohaven.

Med en fortsat specialisering inden for landbrugserhvervet over de seneste mere end 20 år, er der også blevet plads til nicheproduktioner.

Derfor oplever man hos Maskinhandler Indkøbsringen også, at flere og flere i stigende grad vælger produktionsgrene, hvor landmanden kan sikre nogle ekstra indtjeningsmuligheder.

Produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, Per Monk Rasmussen, peger i den sammenhæng også på, at stadig flere forbrugere efterspørger lokale fødevarer.

- En af de nye produktionsgrene, der bliver mere og mere populær, er salg af afgrøder fra en vejbod, men for at kunne producere nogle gode og ensartede grøntsager til salg i en vejbod, kræver det fokus på et godt så- eller plantebed, fastslår Per Monk Rasmussen.

Også når man vil dyrke lidt grøntsager eller blomster i egen have, er det vigtigt med et godt så- og plantebed. Og til denne opgave kan en jordfræser, der er et utrolig fleksibelt jordbearbejdningsredskab, levere et perfekt stykke arbejde.

 

Haveparkfræser som alternativ

Jordfræserens opgaver er typisk opløsning af stiv jord, blanding af jord og organisk materiale, samt forberedelse af så- og plantebed. Mulighederne er mange, og egentlig drømmer mange landmand om at have deres egen jordfræser, men den kommer sjældent på budgettet for maskininvesteringer.

- Synes man ikke, der er plads til en jordfræser, kan man dog altid købe en haveparkfræser, lyder det fra produktchefen og oplyser, at mens jordfræsere er lidt oversete i Danmark, anvendes de i stor stil i mange andre lande.

Per Monk Rasmussen peger også på, at jord- eller haveparkfræseren kan anvendes ved forskønnelse af ejendommens udearealer, som for eksempel anlæggelse af græsarealer omkring gården.

For mange landmænd er det vigtigt, at deres landbrug – også rundt omkring gårdens stuehus og bygninger – tager sig godt ud. Både i forhold til besøgende, men også i forhold til lokalsamfundets øvrige borgere.

- Forskønnelse af gårdenes udearealer er noget, der bliver lagt mærke til, ligesom det også bidrager til en flot arbejdsplads, konstaterer Per Monk Rasmussen.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next