bannerPos

Gummiged til stak, til stald og til sne…

Peter Møller fra Maskiner A/S peger på alsidigheden, når det gælder de lidt mindre gummigeder, afhængig af hvad grej der monteres på dem. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
20-10-2019 10:44
Maskiner A/S har i Slagelse-afdelingen Yanmar-maskiner, der kan anvendes til mange opgaver.

Maskiner A/S, der er dansk importør af Yanmar entreprenørmaskiner, og med hovedkontor i Horsens, har også en afdeling i Slagelse.

Og i afdelingen i Slagelse står Yanmar-maskiner linet op side om side, blandt andet også de populære gummigeder.

- Netop gummigeder i størrelsen fire til otte tons er anvendelige til mange formål, lyder det fra sælger Peter Møller, der fortsætter:

- Mange, og det er både landmænd og entreprenører, bruger dem i det daglige arbejde. Landmændene blandt andet i forbindelse med fodring og etablering af mark- og ensilagestakke. 

- De er med påmonteret sneskraber, skovl eller som nogle vælger det en saltspreder bagpå, dog også særdeles velegnede, når man taler vinterberedskab og vintervedligeholdelse, fortæller Peter Møller.

Lav driftsøkonomi

Videre fremhæver han, at Yanmar V120 med en egenvægt på godt syv tons, kan fås med lang læssearm, som giver en løftehøjde på 4,10 meter.

- Den er således velegnet til at stakke halm eller til at fylde fodervognen med. Og så er de en noget billigere løsning end teleskoplæssere, der samtidig har lidt begrænsninger, når det gælder anvendelsesmuligheder.

Peter Møller bemærker, at de mindre gummigeder er velegnede hos entreprenører, hvor de bruges til at flytte materialer med.

For den landmand, der kører halm, som ikke nødvendigvis skal stakkes højt, giver det også god mening at anvende en gummiged i stedet for at købe en ekstra traktor med frontlæsser. 

- Generelt vil jeg sige, at deres alsidighed er meget stor, og så er driftsøkonomien lav, lyder det fra Peter Møller, og peger specielt på, at de holder prisen fint, hvorfor indkøbsprisen i forhold til brugtpris, plus omkostninger til vedligehold undervejs gør, at man får nogle billige kørte timer.

0

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Alle landmænd skal kunne beregne gårdens klima-aftryk

Seges og Økologisk Landsforening går nu i gang med at udvikle fremtidens landbrugsredskab: Et digitalt værktøj, som landmanden kan bruge til at beregne sin gårds klimaaftryk.

Covid-19 – nye muligheder

Selvom den almindelig landmand ikke er i spil til diverse hjælpepakker, giver corona-situationen lånemuligheder, forrentningsmuligheder samt mulighed for udskudte betalingsfrister.

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere fodereffektive

Et nyt forskningsprojekt anført af VikingGentics skal ved hjælp af kunstig intelligens og 3D-kameraer gøre det muligt at måle, hvor meget foder en ko æder.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Agri Nord-direktør fylder 60

27 år hos KMD har blandt andet givet Kim Koch solid digital viden, der de seneste fem år er kommet Agri Nord til gode.
Side 1 af 81 (1620 artikler)Prev1234567798081Next