bannerPos

Gummiged til stak, til stald og til sne…

Peter Møller fra Maskiner A/S peger på alsidigheden, når det gælder de lidt mindre gummigeder, afhængig af hvad grej der monteres på dem. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
20-10-2019 10:44
Maskiner A/S har i Slagelse-afdelingen Yanmar-maskiner, der kan anvendes til mange opgaver.

Maskiner A/S, der er dansk importør af Yanmar entreprenørmaskiner, og med hovedkontor i Horsens, har også en afdeling i Slagelse.

Og i afdelingen i Slagelse står Yanmar-maskiner linet op side om side, blandt andet også de populære gummigeder.

- Netop gummigeder i størrelsen fire til otte tons er anvendelige til mange formål, lyder det fra sælger Peter Møller, der fortsætter:

- Mange, og det er både landmænd og entreprenører, bruger dem i det daglige arbejde. Landmændene blandt andet i forbindelse med fodring og etablering af mark- og ensilagestakke. 

- De er med påmonteret sneskraber, skovl eller som nogle vælger det en saltspreder bagpå, dog også særdeles velegnede, når man taler vinterberedskab og vintervedligeholdelse, fortæller Peter Møller.

Lav driftsøkonomi

Videre fremhæver han, at Yanmar V120 med en egenvægt på godt syv tons, kan fås med lang læssearm, som giver en løftehøjde på 4,10 meter.

- Den er således velegnet til at stakke halm eller til at fylde fodervognen med. Og så er de en noget billigere løsning end teleskoplæssere, der samtidig har lidt begrænsninger, når det gælder anvendelsesmuligheder.

Peter Møller bemærker, at de mindre gummigeder er velegnede hos entreprenører, hvor de bruges til at flytte materialer med.

For den landmand, der kører halm, som ikke nødvendigvis skal stakkes højt, giver det også god mening at anvende en gummiged i stedet for at købe en ekstra traktor med frontlæsser. 

- Generelt vil jeg sige, at deres alsidighed er meget stor, og så er driftsøkonomien lav, lyder det fra Peter Møller, og peger specielt på, at de holder prisen fint, hvorfor indkøbsprisen i forhold til brugtpris, plus omkostninger til vedligehold undervejs gør, at man får nogle billige kørte timer.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Pløjefri englændere overbeviste vendelbo

For seks år siden, sagde pløjefri dyrkning ikke Søren Christensen noget. I dag kunne han ikke drømme om at sætte en plov eller dybdeharve i jorden andre steder end der, hvor han har lejet jord med kartofler.

Danish Crown Beef spår stigende priser

Efter mange måneder med modvind og faldende priser på oksekødet, så begynder Danish Crown Beefs CEO Finn Klostermann at se de første tegn på bedring.

Et første år med mange investeringer

En samarbejdsvillig bank har gjort det muligt for Thomas Staun at nå længere på sit første år som selvstændig, end han havde turdet håbe på.

Græskar vinder frem på de danske marker

Siden 2015 er arealet af græskarmarker steget med næsten 50 procent. De store orange græskar ender både som dekorative lanterner i fejringen af Halloween og i køkkenet, hvor de indgår i madlavningen.

Storfusion er en realitet

Fynboerne stemte ja og rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til et stort rådgivningsselskab, der får nyt navn.
Side 1 af 60 (1195 artikler)Prev1234567585960Next