bannerPos

Græsmaskiner på Danmarksturné

På demoturen vil man blandt andet kunne opleve en kombipresser med filmbinding, 3D og intelliwrap.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
30-05-2020 14:29
De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer og større landbrug samt landmænd som laver wrap ensilage/hø, men alle interesserede er selvfølgelig velkomne, når Kuhn inden længe lægger vejen forbi Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og Midtsjælland.

Demokaravanen består af fire enheder, et trippel skårlæggersæt, en pick-up rive, en vender og en kombipresser med indpakker.

De største trækplastre er den populærere pick-up rive og den topmoderne presser, vurderer Robert Vemmelund, som er produktchef hos MI.

- Pick-up riven er en eksklusiv rive, som skånsomt og effektivt løfter græsset op, og som med de to bånd giver mulighed for fleksibel skårplacering. Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, hvilket i sidste ende er vigtige egenskaber, når der ønskes en høj foderkvalitet, siger Robert Vemmelund.

På demoturen vil man også kunne opleve en kombipresser med filmbinding, 3D og intelliwrap.

- Her sparer man som minimum 30 procent på omkostningerne til film på grund af Kuhns unikke filmbindingssystem, forklarer Robert Vemmelund.

Trippel skårlæggersæt med valse-crimper

Kuhn har oplevet en stigende efterspørgsel på valse-crimper, og har derfor valgt at medbringe et trippel skårlæggersæt, hvor fronten er monteret med netop valse-crimper.

Den bagerste del er monteret med standard crimper med stålfingre, så der vil være mulighed for at se begge type crimper.

Vejret har en afgørende rolle

Det danske vejr er ikke altid til at regne med, og derfor er datoerne for roadshowet fleksible.

I første omgang er der fastlagt uger til de enkle områder. Interesserede kunder kan derfor enten tilmelde sig en SMS-service eller følge med på MI’s Facebook side for at blive opdateret med de endelige datoer og lokationer.

- Vi er ikke interesseret i at lave noget foder, som landmanden i sidste ende ikke kan bruge, fordi vi demonstrerede under forkerte forhold, understreger salgskonsulent hos MI, Christian Korsholm.

teba

Kuhn roadshow

Kom og oplev græsmaskiner fra Kuhn.

l juni måned kan du se udvalgte Kuhn græsmaskiner i aktion fra klokken 10-15 i følgende områder:

Uge 23: Åbybro

Uge 24: Them

Uge 24: Grindsted

Uge 25: Aabenraa

Uge 25: Tommerup

Uge 26: Midtsjælland

Da man er afhængige af vejret, vil datoerne og de pågældende lokationer blive offentliggjort løbende, blandt andet på MI’s Facebook side.

0

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

Ny vaskerobot øger vaskeflowet i fjerkræhuse

Jydsk Tagmaling har 170 vask om året i fjerkræhuse. Til det har de netop investeret i en vaskerobot fra Washpower. En robot som tager det tunge slid, gør det manuelle arbejde lettere og øger flowet i det daglige arbejde.
Side 1 af 85 (1699 artikler)Prev1234567838485Next