bannerPos

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

Anders Andersen bestilte sin nye Manitou med et ekstra olieudtag på armen, så halmsnitteren får som krævet.
18-11-2020 13:00

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Mælkeproducent Anders Andersen ejer og driver sammen med sin kone Pernille landbruget Stenisminde ved Tylstrup, syd for Brønderslev, hvor han har 210 årskøer og 160 hektar jord.

Han modtog i juni sin nye Manitou teleskoplæsser model MLT737-130PS+ Elite. Med en rækkevidde på 3,9 meter, en kapacitet på 3,7 tons og en løftehøjde på knap syv meter

- Vi bruger vores teleskoplæsser til mange opgaver hver dag, og derfor ville det være katastrofalt for os, hvis der er nedbrud, siger Anders Andersen.

Pålidelig og fleksibel

Noget af det som Anders Andersen især oplever som et plus er maskinens fleksibilitet.

- Vi arbejder blandt andet med ballespyd, halmsnitter og læsseskovl. Det hele fungerer som ønsket, og maskinen kører rigtig godt. En god maskine for mig som landmand er en maskine, der er stabil i udførelsen af opgaverne, og som ikke går i stykker. Det er vores tredje Manitou, og vi har aldrig oplevet driftsstop med nogen af dem, siger Anders Andersen.

Sin første Manitou - en MLT735 - købte han i 2010. Den blev valgt på baggrund af Manitous omdømme. I 2014 blev den udskiftet med en opdateret udgave af samme model i forbindelse med en kampagne hos Scantruck, og seks år senere er det nu den fabriksnye MLT737-130PS+ Elite, der løser opgaverne.

- Alle tre maskiner er købt af samme sælger hos Scantruck. Vi bliver altid godt behandlet, og både handlen og den leverede maskine lever op til mine forventninger. Oplevelserne med Manitou og Scantruck har betydet, at vi denne gang slet ikke indhentede tilbud fra andre end Scantruck, understreger Anders Andersen.

Pris og kvalitet

Efter seks år og cirka 4.500 timer på tælleren mente han, at det var tid til at skifte maskinen ud, og den nye 737’er er i fuld sving hver dag.

- Det bliver til cirka 800 timer om året til mange forskellige opgaver. Det er mest korte ture, men der er mange af dem i løbet af en dag på gården. Vi blander eksempelvis foder to gange dagligt, hvor maskinen kører fra ensilagestakken og til vores stationære foderblander, der er fire meter høj. Vi muger ud og strør også dybstrøelse hver dag med hjælp fra den. Skal der flyttes en palle, bruger vi også teleskoplæsseren. Den kører frem og tilbage på gårdens areal hele tiden, så den skal bare virke 100 procent hele tiden, siger Anders Andersen.

Han lægger ikke skjul på, at Manitou ikke er det billigste maskinmærke, når der skal investeres. Men han ser investeringen i et langsigtet perspektiv.

- Det bliver hurtigt for dyrt at købe billigt forstået på den måde, at hvis man vælger laveste pris, vil kvaliteten typisk også være derefter. Det er min egen erfaring. Jeg betaler gerne en højere pris, hvis der er harmoni mellem prisen og kvaliteten af maskinen, og det er der med Manitou, siger Anders Andersen.

Stor forskel

Det er ikke svært at fremhæve forskelle mellem den nye MLT737 og den seks år gamle maskine, som han nu har sagt farvel til, for der sker store fremskridt på området hvert år.

- Hele designet af maskinen er godt og især førerhuset, som er virkelig behageligt. Nu er joysticket også monteret i førersædets armlæn, så det følger sædets bevægelser. Vi tilvalgte selv et ekstra olieudtag på armen, så vi har olie nok til halmsnitteren, og samlet set har vi fået en maskine, som passer præcis til vores behov, siger Anders Andersen.

teba

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next