bannerPos

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

For et år siden fik Tony Pinholt overdraget stafetten som afdelingsansvarlig for ikke bare, en men to afdelinger i Semler Agro familien. En spændende tid der har vendt op og ned på Tonys hverdag.
20-10-2020 15:41

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

For et år siden fik Semler Agro i Viborg og Redsted ny mand ved roret. Valget faldt på Tony Pinholt, der har været en del af familien i Redsted siden 1997, hvor han startede som udekørende montør.

Tony Pinholts landbrugsrejse tager os dog endnu længere tilbage. Fra barnsben har den 48-årige sallingbo jagtet drømmen om at leve en tilværelse tæt knyttet til landbruget, og allerede som 17-årig tog han fart på rejsen med sit første job i lære som landbrugsmaskinmekaniker med at reparere John Deere-maskiner.

Siden han i 1997 blev en del af serviceafdelingen i Redsted, har han taget hele karrierestigen fra montør til værkfører i 2005 til nu, hvor han står i spidsen for afdelingen i Viborg og Redsted. En rejse, der har budt på mange udfordringer, men som ifølge Tony Pinholt selv har rustet ham godt til den nye tilværelse.

- Det har været noget af en rejse fra en helt ung knægt, der første gang udførte reparationer på John Deere-maskiner til i dag, hvor jeg står med ansvar for afdelingerne i Viborg og Redsted. Jeg har jo arbejdet i Redsted-afdelingen siden 1997, og har arbejdet som udemontør og værkfører så det har taget lidt tid at tilvende både mig selv, personalet og de mange landmænd, at jeg nu er begge steder. Heldigvis har både kollegaer og forstående kunder bidraget til at skabe en nem overgang, siger Tony Pinholt.

Fokus på kunderne

Siden Tony Pinholt overtog stafetten, er det lokale hold udvidet både i Redsted og Viborg. Særligt Viborg-afdelingen har set et løft på serviceteknikere. Det har betydet, at afdelingen hen over de sidste 12 måneder har udvidet antallet af servicemedarbejdere.

At rekruttere og have de rigtige ressourcer har stået højt på dagsorden for Tony Pinholt. Med ansvar for to afdelinger har det nemlig været vigtigt at alliere sig med dygtige og lokalkendte medarbejdere, der kan tage hånd om den lokale landmands udfordring, lige meget om Tony selv er i afdelingen eller ej.

- Vi kan ikke klare os uden hinanden. Her er god service og kommunikation nøgleordet. Det har der altid været i Redsted og Viborg og det vil jeg kæmpe for bliver endnu bedre fremadrettet. Derfor har det været en høj prioritering at få og beholde lokale kræfter, der kender landmandens behov og udfordringer. Det frigiver også tid for mig til at komme mere ud i felten til kunderne og tage en snak om løst og fast. Målet skal være, at vi kommer så tæt på den lokale landmand, at vi bliver den foretrukne samarbejdspartner, når problemerne opstår, siger Tony Pinholt.

Semler Agro er eneforhandler af alle John Deere, Väderstad, Kramer og Sulky i Danmark med ansvar for salgsaktiviteter, servicering og reparation samt levering af reservedele.

- Vi kan ikke klare os uden hinanden. Her er god service og kommunikation nøgleordet. Det har der altid været i Redsted og Viborg og det vil jeg kæmpe for bliver endnu bedre fremadrettet.

Tony Pinholt, afdelingsleder i Redsted og Viborg ved Semler Agro

teba

0

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.

Malker 1.200 køer i ny malkestald

Der er blevet etableret en ny 2x42 malkestald i eksisterende rammer på Tinghøjgaard i Himmerland, og flyttet et 2x12 malkeanlæg og genetablere det i en gammel 77´er malkegrav.

Indspark til karrieplanerne

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

Nu igangsættes multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum

Landbrugsstyrelsen har givet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum og Kvorning, mellem Viborg og Randers. Med afgørelsen om det endelige samtykke har styrelsen vurderet projektet og talt med lodsejere, for at undersøge projektets gennemførlighed. Styrelsens jordfordelingsplanlæggere har derfor nu mulighed for at starte op på jordfordelingen.

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Hønsehold i vinterkulden

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

- Vi skal tænke anderledes

Kollektive virkemidler, partnerskaber og lokal viden var nogle af nøgleordene, da bestyrelsesmedlemmer fra landbrugsforeningerne på Fyn og i Midt- og Østjylland var mødt op til en konference først i november for at høre mere om Vandområdeplan 3.

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.
Side 1 af 100 (1997 artikler)Prev12345679899100Next