bannerPos

FMR Maskiner bliver JCB Agri-forhandler

JCB's Fastrac 4220 bliver et almindeligt syn på de sjællandske marker i fremtiden, hvis det står til FMR Maskiner.
14-08-2020 13:44

Det bliver FMR Maskiner, der fremover skal sørge for salg og service af JCB Agri på Sydsjælland og omkringliggende øer. 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Aftalen er et resultat af, at Brøns Group og FMR Maskiner har indgået en forhandleraftale for området. 

FMR har tidligere været JCB-forhandler, men sagde farvel til mærket for et par år siden i forbindelse med den daværende importørs strategiske planer. Nu går man med egne ord »all in« på JCB igen, hvilket betyder et farvel til Bobcat og Manitou. 

- De er hver især gode mærker, men vi har altid været begejstrede for JCB, og med Brøns som importør føles det helt rigtigt i maven at gå tilbage til vores »gamle« mærke, fortæller Henrik Rasmussen, FMR Maskiner.

Bredt produktprogram

JCB Agri-linjen tilbyder et bredt produktprogram af teleskoplæssere, gummigeder, hjullæssere og minilæssere med såvel knækstyring som skridstyring og ikke at forglemme traktorer fra 160-348 hk.

Ifølge Henrik Rasmussen er JCB førende indenfor teleskoplæssere. 

- De opfandt dem så at sige, og er blevet i frontlinjen via løbende udvikling i overensstemmelse med kundernes ønsker og uden at gå på kompromis med deres suverænt høje kvalitet, siger Henrik Rasmussen.

Han mener også, at JCB har en levetidsøkonomi, der bliver svær at matche for konkurrenterne, blandt andet fordi gensalgsværdien er høj. Det samme gør sig gældende for minilæsserne, hvad enten de er knækstyrede eller skridstyrede.

Matcher landbrugets behov

JCB Fastrac-traktorer blev tidligere anset for at være lidt specielle og har måske derfor ikke nogen høj markedsandel i landbruget. Ifølge Henrik Rasmussen er de nye modeller fuldt ud på højde med andre traktormærker – måske endda førende på nogle områder.

For eksempel har den nye JCB Fastrac 4220 med 217/235 hk både aktiv affjedret for- og bagaksel samt affjedret kabine, hvilket ifølge FMR Maskiner resulterer i uovertruffen førerkomfort.

JCK Fastrac’erne fås i 4000-serien fra 160-217 hk og i 8000-serien fra 280-348 hk.

Hvor 4000-serien primært er fleksible og smidige allroundtraktorer, der ofte ses med frontlæssere, er 8000-serien beregnet til det tunge arbejde i marken. Med 10 tons lift og op til 178 l/min. hydraulikflow kan de håndtere alle landbrugsredskaber. 

hka

0

Fra nytår gælder nye skærpede regler for selskaber

Flere landmænd vælger at drive deres landbrugsvirksomhed i et anparts- eller aktieselskab. Sine Storgaard, advokat i Norden Advokatfirma, advarer om, at der allerede til næste år kommer nye skærpede regler, man skal være opmærksom på.

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.
Side 1 af 94 (1866 artikler)Prev1234567929394Next