bannerPos

Dansk premiere på finske Multiva´s nye såmaskine

Den nye Multiva FX såmaskine findes i en 300 og en 400 serie, der har samme funktioner i forskellig såbredde. Nyt er blandt andet FX-såskæret, der gør det muligt at så og gøde i hård, ubehandlet og upløjet jord.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
26-09-2019 14:12
Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. Forleden var der Danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva´s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus

Finske Multiva har fornyet sin profil som producent af landbrugsmaskiner. Samtidigt lanceres en ny såmaskine og styreenhed.
Forleden kunne et resultat af det ses ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus, hvor virksomhedens nyeste såmaskine blev demonstreret.
Forte FX 300-400 er en ny generation universal kombi-såmaskine.
-  Maskinen giver mulighed for at så i tætpakket jord, forklarede Jens Møller Christoffersen, Area Manager, Multiva, i forbindelse med gårsdagens demo - en demo, hvor der blev sået i fire centimeters dybde med 200 kg hvede pr. hektar.
Producenten formulerer det selv i sit pressemateriale som: ”Multiva-nyheden er markedets mest alsidige såmaskine, målrettet både normalt- og minimaltbearbejdede jorder samt no-till systemer”.
Det nye  FX såskær erstatter de nuværende S og XT såskær. FX såskæret er en vedligeholdelsesfri konstruktion. Såskæret kendetegnes ved den høje præcision uafhængigt af forholdene.
Hvert såskær har sin egen hydraulikcylinder, hvilket sikrer et højt skærtryk selv på de hårdeste jorder.

Nyt styresystem

Til Multiva såmaskinerne kan man nu få en ny generation styresystem, hvilket gør såningen lettere og mere præcis. Styresystemet tilbydes både i en basisversion samt i en ISOBUS udgave.
Enheden er den første finske, officielt godkendte ISOBUS-styreenhed. ISOBUS-versionen er kompatibel med samtlige traktorproducenter med ISOBUS-teknologi og muliggør bl.a. variabel tildeling af handelsgødning ud fra kort og gps.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Pløjefri englændere overbeviste vendelbo

For seks år siden, sagde pløjefri dyrkning ikke Søren Christensen noget. I dag kunne han ikke drømme om at sætte en plov eller dybdeharve i jorden andre steder end der, hvor han har lejet jord med kartofler.

Danish Crown Beef spår stigende priser

Efter mange måneder med modvind og faldende priser på oksekødet, så begynder Danish Crown Beefs CEO Finn Klostermann at se de første tegn på bedring.

Et første år med mange investeringer

En samarbejdsvillig bank har gjort det muligt for Thomas Staun at nå længere på sit første år som selvstændig, end han havde turdet håbe på.

Græskar vinder frem på de danske marker

Siden 2015 er arealet af græskarmarker steget med næsten 50 procent. De store orange græskar ender både som dekorative lanterner i fejringen af Halloween og i køkkenet, hvor de indgår i madlavningen.

Storfusion er en realitet

Fynboerne stemte ja og rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til et stort rådgivningsselskab, der får nyt navn.
Side 1 af 60 (1195 artikler)Prev1234567585960Next