bannerPos

Dækbranchen klager over konkurrenceforvridning

- Flere og flere landmænd er også begyndt at købe dæk i udlandet via webshops på internettet, siger økonomi- og driftsdirektør i A/S Ovethi, Lars Schmidt, som også er bestyrelsesmedlem i Dækspecialisternes Landsforening.
18-10-2019 05:58

Landmænd og andre kunder køber i stigende grad dæk i udlandet og slipper dermed for det danske miljøgebyr.

Det danske miljøgebyr på dæk er i stigende grad et problem for den hjemlige branche. Den arbejder nu hårdere på at få pålagt de udenlandske konkurrenter at opkræve den ekstra betaling til at få genanvendt brugte dæk.

- Flere og flere landmænd er også begyndt at købe dæk i udlandet via webshops på internettet, siger økonomi- og driftsdirektør i A/S Ovethi, Lars Schmidt, som også er bestyrelsesmedlem i Dækspecialisternes Landsforening.

En landmand kan spare 225 kroner pr. traktordæk på at slippe for at betale for gebyret, som udenlandske leverandører ikke opkræver, fordi miljøgebyret udelukkende er en dansk ordning.

Landsforeningen har et lobbyarbejde i gang for at få de danske myndigheder til for eksempel at tage sagen op i EU, så der indføres et miljøgebyr i alle medlemslande. Også andre muligheder for at få pålagt udenlandske firmaer, som sælger dæk til danske kunder, er under overvejelse, oplyser Lars Schmidt.

Han understreger, at foreningen ikke ønsker miljøgebyret herhjemme afskaffet for at opnå konkurrencelighed ad den vej.

- Vi mener, at miljøgebyret til genanvendelse er en god ordning, siger Lars Schmidt.

Uden gebyret kan virksomheder i andre lande sælge dæk billigere på det danske marked, end de danske forhandlere kan. Landsforeningen slår på, at dækpriserne vil kunne sænkes, hvis udenlandske konkurrenter også blev pålagt at opkræve miljøgebyret.

0

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.
Side 1 af 82 (1625 artikler)Prev1234567808182Next