bannerPos

Dækbranchen klager over konkurrenceforvridning

- Flere og flere landmænd er også begyndt at købe dæk i udlandet via webshops på internettet, siger økonomi- og driftsdirektør i A/S Ovethi, Lars Schmidt, som også er bestyrelsesmedlem i Dækspecialisternes Landsforening.
Landmænd og andre kunder køber i stigende grad dæk i udlandet og slipper dermed for det danske miljøgebyr.

Det danske miljøgebyr på dæk er i stigende grad et problem for den hjemlige branche. Den arbejder nu hårdere på at få pålagt de udenlandske konkurrenter at opkræve den ekstra betaling til at få genanvendt brugte dæk.

- Flere og flere landmænd er også begyndt at købe dæk i udlandet via webshops på internettet, siger økonomi- og driftsdirektør i A/S Ovethi, Lars Schmidt, som også er bestyrelsesmedlem i Dækspecialisternes Landsforening.

En landmand kan spare 225 kroner pr. traktordæk på at slippe for at betale for gebyret, som udenlandske leverandører ikke opkræver, fordi miljøgebyret udelukkende er en dansk ordning.

Landsforeningen har et lobbyarbejde i gang for at få de danske myndigheder til for eksempel at tage sagen op i EU, så der indføres et miljøgebyr i alle medlemslande. Også andre muligheder for at få pålagt udenlandske firmaer, som sælger dæk til danske kunder, er under overvejelse, oplyser Lars Schmidt.

Han understreger, at foreningen ikke ønsker miljøgebyret herhjemme afskaffet for at opnå konkurrencelighed ad den vej.

- Vi mener, at miljøgebyret til genanvendelse er en god ordning, siger Lars Schmidt.

Uden gebyret kan virksomheder i andre lande sælge dæk billigere på det danske marked, end de danske forhandlere kan. Landsforeningen slår på, at dækpriserne vil kunne sænkes, hvis udenlandske konkurrenter også blev pålagt at opkræve miljøgebyret.

Dansk fokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd været i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

Bundlinjen skal være bundsolid

Det er ikke nok, at en investering kun gavner produktionen. Den skal også gavne økonomien, siger Anders Harck, som er en af talerne til Landbrugskonferencen i Silkeborg.

DSV Frø præsenterer rekordresultat

Omsætningen voksede 29 procent og regnskabsåret 2018/19 endte med et resultat efter skat på 16,2 millioner kroner – 7 millioner mere end sidste år.

Ærter og hestebønner frem for kød

Ulrich Kern-Hansen har siden 1994 produceret kød og pålæg igennem virksomheden Hanegal, men ser ingen fremtid for kødproduktion. Derfor opfordrede han forleden Agri Nords økologer til at dyrke protein via ærter og hestebønner, som han selv vil forarbejde i et nyt firma.

Mere arbejde og mere frihed med fordobling

Anders Nøhr har netop færdiggjort sin nye stald, der skal give plads til 21.148 skrabehøns, som kommer til at fordoble ægproduktionen på gården ved Klejtrup.

Foredrag og infomøde om kosttilskud

Mælkeproducent Albert Scherphof, Skive, har i en årrække haft ondt i sine knæ. I dag spiser han kosttilskud og er ikke længere forpint. Sammen med professionsbachelor i sundhed og ernæring, Kirsten Bak Hansen, vil de hjælpe andre med ondt i deres led ved et arrangement den 2. december på Skive Bibliotek.

Vaccinér polte mod transportsyge

Flere svineproducenter med egen opformering bør vaccinere polte mod transportsyge.

Mejeri er specialiseret i hvide oste

Nordex Food driver Nørager Mejeri A/S i Himmerland plus et mejeri i både Østrig og Rumænien. Fælles for dem alle er, at de er specialiseret i hvide oste.

Reka fejrer 40 års jubilæum

Reka overtog lokalerne i Aars for 40 år siden med henblik på at producere minidozere. Det kom de aldrig til, men er i dag en af landets førerende producenter af biomasseanlæg.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.
Side 1 af 61 (1204 artikler)Prev1234567596061Next