bannerPos

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Martin Vestergaard (th) glæder sig over igen at have Tahler på programmet. Fra venstre: Henning Frederiksen (Skjern Maskinforretning), Laurits og Martin Vestergaard (Vestergaards Maskinservice).

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
22-07-2019 07:07
Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Thaler-minilæsserne var faktisk på programmet hos Vestergaards Maskinservice i Vodskov nord for Aalborg, da man tilbage i 2005 åbnede forretningen. Efter fem-seks år gled de tyske læssere dog ud af sortimentet, men er nu tilbage hos den nordjyske maskinforhandler, hvor de kommer til at stå side om side med Mustang-læsserne.

Indehaver af Vestergaards Maskinservice, Martin Vestergaard, ser en række plusser ved de røde maskiner, som bliver importeret fra Skjern Maskinforretning.

- Tahler er en familiejet virksomhed, som lytter, når man kommer med forslag til ting, man gerne vil have lavet om. Og som regel gør de også noget ved det. Derfor er der også sket en hel del, siden vi sidst havde dem på programmet, fortæller han.

- Først og fremmest producerer de gode robuste og holdbare maskiner, som man kan udstyre ligesom man har lyst. Og så kan de én ting, jeg ikke har set andre kunne; de kan fås med et tag, der kan hæves og sænkes hydraulisk, så de kan køre ind mange steder, hvor andre må give op. Det er en enorm smart løsning på et problem, som mange støder ind i, fortæller Martin Vestergaard, der også fremhæver, at minilæsserne kan fås i bredder helt ned til 88 centimeter.

Siden sidst har Tahler også skiftet de gamle Perkins-motorer ud med Yanmar.

- Det giver den store forskel, at en Yanmar-motor ikke skal forvarme. Den hopper i gang lige med det samme, forklarer Martin Vestergaard, der også ser frem til at vise Thalers krabbestyrede teleskoplæsser frem.

 

Også trailere på programmet

Udover udvidelsen på minilæsserfronten har Vestergaards Maskinservice som noget nyt nu også fået trailere fra Martz og Blyss på hylden. En vare der er kommet i stand gennem importør Kenneth Johansen fra Aabytrailer.

- Tidligere har vi formidlet nogle salg af trailere, men vi har aldrig haft dem til at stå. Det har betydet at folk, som har købt en ATV eller minilæsser hos os, har købt en trailer et andet sted. Nu har vi også trailere, der kan klare alt fra 500 til 3.500 kilo hjemme, fortæller Martin Vestergaard, der beskriver begge trailer-mærker som billige, men af god kvalitet.

Naturmødet er kun for de »rigtige« holdninger

BL-formand, Flemming Fuglede Jørgensen kritiserer kraftigt arrangørerne af Naturmødet i Hirtshals.

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Ny hybrid-graver halverer brændstofforbruget

Ny generation af Komatsus HB215LC giver Viborg-entreprenør brændstofbesparelse på omkring 50 procent.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.
Side 1 af 67 (1329 artikler)Prev1234567656667Next