bannerPos

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Martin Vestergaard (th) glæder sig over igen at have Tahler på programmet. Fra venstre: Henning Frederiksen (Skjern Maskinforretning), Laurits og Martin Vestergaard (Vestergaards Maskinservice).

Christian Carus

Journalist
22-07-2019 07:07
Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Thaler-minilæsserne var faktisk på programmet hos Vestergaards Maskinservice i Vodskov nord for Aalborg, da man tilbage i 2005 åbnede forretningen. Efter fem-seks år gled de tyske læssere dog ud af sortimentet, men er nu tilbage hos den nordjyske maskinforhandler, hvor de kommer til at stå side om side med Mustang-læsserne.

Indehaver af Vestergaards Maskinservice, Martin Vestergaard, ser en række plusser ved de røde maskiner, som bliver importeret fra Skjern Maskinforretning.

- Tahler er en familiejet virksomhed, som lytter, når man kommer med forslag til ting, man gerne vil have lavet om. Og som regel gør de også noget ved det. Derfor er der også sket en hel del, siden vi sidst havde dem på programmet, fortæller han.

- Først og fremmest producerer de gode robuste og holdbare maskiner, som man kan udstyre ligesom man har lyst. Og så kan de én ting, jeg ikke har set andre kunne; de kan fås med et tag, der kan hæves og sænkes hydraulisk, så de kan køre ind mange steder, hvor andre må give op. Det er en enorm smart løsning på et problem, som mange støder ind i, fortæller Martin Vestergaard, der også fremhæver, at minilæsserne kan fås i bredder helt ned til 88 centimeter.

Siden sidst har Tahler også skiftet de gamle Perkins-motorer ud med Yanmar.

- Det giver den store forskel, at en Yanmar-motor ikke skal forvarme. Den hopper i gang lige med det samme, forklarer Martin Vestergaard, der også ser frem til at vise Thalers krabbestyrede teleskoplæsser frem.

 

Også trailere på programmet

Udover udvidelsen på minilæsserfronten har Vestergaards Maskinservice som noget nyt nu også fået trailere fra Martz og Blyss på hylden. En vare der er kommet i stand gennem importør Kenneth Johansen fra Aabytrailer.

- Tidligere har vi formidlet nogle salg af trailere, men vi har aldrig haft dem til at stå. Det har betydet at folk, som har købt en ATV eller minilæsser hos os, har købt en trailer et andet sted. Nu har vi også trailere, der kan klare alt fra 500 til 3.500 kilo hjemme, fortæller Martin Vestergaard, der beskriver begge trailer-mærker som billige, men af god kvalitet.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next