bannerPos

Blod, sved og fællesskabsfølelse hos Grimme

Henning K. Andersen

Journalist
09-04-2019 09:45
At styrke fællesskabet på tværs af landegrænser og støtte et velgørende formål – det er den drivkraft, der får Grimmes medarbejdere til at mødes hvert år til en krævende cykeltur.

Selvom de sidste 70 kilometer bød på regn og kraftig modvind, da Grimmes medarbejdere kørte den årlige cykeltur sidste år,
glæder flere medarbejdere hos Grimme Skandinavien sig allerede til at deltage i cykelturen igen i år, når den afholdes i maj. 

Styrker fællesskabet
Cykelturen er med tiden blevet en vigtig begivenhed, hvor medarbejdere mødes på tværs af landegrænser. Startlokaliteten
varierer, men turen afsluttes altid i Damme, Tyskland, ved Grimmes hovedkontor.

- Vi kører turen for at styrke venskaberne på tværs af lande, sprog og funktioner. Man møder hinanden i øjenhøjde, når man
cykler sammen og kan kommunikere med hinanden på samme niveau. Funktionsgrænserne er brudt helt ned, siger salgschef
Heine Hylleberg og uddyber:

- Turen er planlagt, så vi stopper undervejs og besøger Grimmes forhandlere, som byder på mad og får muligheden for at donere penge til velgørende formål.

Op til 600 kilometer
Mens ruten varierer, ligger distancen dog fast på mellem 550 og 600 kilometer. Da den tager tre dage at gennemføre, skal
der altså cykles mange hundrede kilometer hver dag – men samtidig skal der gemmes energi til slutspurten:

- Der er jo lidt konkurrencefolk i os, så vi afslutter turen med et sprint, hvor vi skal se, hvem der er stærkest. Når vi kommer i mål, står ejerfamilien fra Grimme klar ved målstregen, hvor vi får serveret varm suppe og kolde bajere af fru Grimme selv, fortæller Heine Hylleberg.

Et ud af flere støtteprojekter
Grimme Skandinavien og virksomhedens medarbejdere samler på cykelturen penge ind til flere velgørende organisationer;
herunder Børnecancerfonden og Kræftens Bekæmpelse.

Derudover støtter Grimme Skandinavien Danmarksindsamlingen, Børns Vilkår, Hjerteforeningen, Dansk Flygtningehjælp samt flere lokale projekter i Rødkærsbro.

- Vi synes, at det er vigtigt, at vi som virksomhed støtter op om gode initiativer, der kan gøre en forskel for dem, der har allermest brug for det, fortæller direktør Michael Hylleberg.

Grovvarevirksomhed investerer grønt

En udlodning på 43 millioner til medlemmerne blev vedtaget, og store investeringer i den grønne omstilling fremlagt, da Vestjyllands Andel forleden holdt ordinær generalforsamling med godt 300 fremmødte.

Dansktimer på gården fanger flere elever

Arbejdstiderne på et landbrug kommer ofte i vejen for at kunne modtage danskundervisning på et sprogcenter. Derfor rykker Sprogcenter Viborg ud og underviser på gården. Hos Bathau Holstein, Tjele, har det givet fem ukrainske elever, som ellers ville have droppet at lære dansk.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

De unge tiltrak opmærksomheden på Kimbrerskuet

20 1. Hovedforløbselever fra Nordjyllands Landbrugsskole deltog i skolens valgfag Cowstyling, som foregik i Messecenter Vesthimmerland midt under Kimbrerskuet. De elever, der havde lyst, stillede til bedømmelse mod garvede udstillere og det bar især frugt for en af eleverne.

Stor dyreudstilling skaber basis for fremgang

Mens man i år ramte besøgsniveauet fra sidste år, tror direktøren for Messecenter Vesthimmerland, at en fortsat stor tilslutning fra dyreudstillerne kan løfte antallet af Kimbrerskuegæster over de kommende år.

Nicolaisen og Larsen ændrer i ledelsen

Adm. direktør Morten Krusborg er blevet headhuntet til nye udfordringer, og forlader virksomheden ved udgangen af oktober. Susanne Nicolaisen, der sammen med sin bror Peder Nicolaisen ejer firmaet, overtager posten som administrerende direktør.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next