bannerPos

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive (her i aktion til venstre) og den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap (til højre).

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
27-06-2020 17:34
Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

MASKINDEMO På en græsmark vest for Næstved blev der for nylig sat punktum for Grass Machines Roadshow 2020, hvor der i alt har været præsentation af Kuhn-græsmaskiner seks forskellige steder i landet.

Karavanen fra importøren Maskinhandler Indkøbsringen havde først fire stop i Jylland, inden turen gik mod øst – med stop ved Tommerup på Fyn og til sidst Næstved, som altså var eneste demonstration på Sjælland.

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive, som leverer effektiv og skånsom opsamling af afgrøden, den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap. Det unikke indpakningssystem opnår en besparelse på minimum 30 procent på filmen.

Der var også mulighed for at opleve Trippel skårlæggersæt, hvor fronten er monteret med valse-crimper og den bagerste del med standard stålfingre-crimper, og den liftophængte vender med otte rotorer og arbejdsbredde på 8,7 meter.

Populær pickup-rive

Der var noget blandet besøg rundt omkring, men generelt er den skånsomme og effektive pickup-rive blevet et hit over hele landet.

- Vi mærker en meget stor interesse, og faktisk er alle vores Kuhn Merge Maxx pickup-river revet væk i denne sæson, oplyser salgskonsulent Christian Kyhn fra MI.

I forhold til traditionelle river er indholdet af aske i ensilage mindsket med omkring én tredjedel med de fleksible pickup-river, som løfter skåret og lægger materialet af, alt efter chaufførens ønske.

0

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.
Side 1 af 85 (1700 artikler)Prev1234567838485Next