bannerPos

Ny bog om markens maskiner

01-06-2020 08:04

Markens maskiner er udkommet i en ny og opdateret udgave.

MASKINER Der er kommet en ny udgave af bogen Markens maskiner, og med den i hånden bliver man klædt godt på til at vælge de rigtige maskiner til markdriften – og få mest muligt ud af dem.

Markens maskiner fra Seges Forlag hjælper med at træffe de korrekte valg, og at bruge de rigtige maskiner til arbejdet i marken har stor betydning for økonomien på en bedrift – både når det gælder finansiering og driftsøkonomi.

2020-udgaven af Markens maskiner er opdateret med ny viden, de seneste teknologiske landvindinger og friske tal, og teksterne er rigt illustreret med nye fotos og figurer.

Højaktuelt emne

Markens maskiner følger i store træk markarbejdets forløb fra såning over gødskning og pleje af planterne, til høsten er i hus.

Der er også noget om læsning og transport i bogen, hvor der endvidere er et helt kapitel om teori og praksis omkring markvanding, der er et højaktuelt emne, da klimaændringerne vil få stadig større betydning.

- Markens maskiner henvender sig først og fremmest til landbrugsuddannelsens hovedforløb i faget maskinlære. Men bogen er også meget velegnet som opslagsværk for landmænd og alle andre, der interesserer sig for maskiner, lyder det i en pressemeddelelse.

Hans Kristian Kristensen, Gunnar Schmidt og Henning Sjørslev Lyngvig er mændene bag ordene i bogen, der er på 314 sider og kan købes i Seges’ netbutik for 399 kroner.

jhal

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next