bannerPos

Bestil din nye vandingsmaskine nu

Der er tryk på hos producenterne og derfor opfodrer Grotrian A/S til, at man ikke venter for længe, hvis man vil sikre sig en ny vandingsmaskine til næste år. Foto: Grotrian A/S

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
26-09-2020 15:43
Grotrian A/S oplever et stort pres på producenterne af vandingsmaskiner og opfordrer dem, der skal bruge en ny, til ikke at vente for længe.

Vandingssæsonen er gået på hæld og hos Grotrian A/S, Aars, følger en tid med vinterklargøring af kundernes vandingsmaskiner. Det sker gennem to forskellige servicetilbud, hvor maskinerne blandt andet bliver frostsikret, så de står klar til næste sæson.

Grotrian har denne sæson oplevet et godt salg af vandingsmaskiner.

- Vi har blandt andet lige solgt tre store Bauer Rainstar-maskiner, der skulle ordres i september måned, for at leverandøren kunne garantere, at de bliver leveret til sæsonen 2021, der for denne kundes vedkomne starter omkring 1. april, fortæller Lars Herskind Grotrian, som er direktør i virksomheden.

Billedet er generelt. Der er tryk på hos producenterne rundt omkring i Europa for at have maskiner klar til næste sæson.

Derfor opfordrer Grotrian til, at man ikke venter for længe, hvis man vil sikre sig en ny vandingsmaskine til næste sæson.

- Vi projekterer nu på nye anlæg, der skal etablere her i vinter/forår 2021 så de er klar til sæsonen. Der skal søges vandingstilladelse og det plejer også at tage tid i behandlingsfasen inden man kan gå i jorden, forklarer Lars, som har været med i branchen siden 70´erne.

Grotrian håndterer det hele fra projektering, hjælp til ansøgninger, etablering af boring, røranlæg, pumpeanlæg og endelig til selve vandingsmaskinerne.

Foruden Bauer, forhandler Grotrian blandt andet også vandingsanlæg af mærkerne Fasterholt, Ocmis og Donslund.

0

- Fødevareministeren burde stå hernede og tage ansvar

Formanden for pelsdyravlerforeningen på Gjøl var ikke tilfreds med, at alt ikke var clearet, før Fødevarestyrelsen, politi og hjemmeværn rykkede ud for at aflive de første mink.

Ny start i kendte lokaler

Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.
Side 1 af 97 (1938 artikler)Prev1234567959697Next