bannerPos

Endnu et fald: Okse- og kalvemarkedet indretter sig på ny virkelighed

Arkivfoto: Anne Louise Mikkelsen.
07-04-2020 13:16

Danish Crown Beef melder nu ud, at kreaturnoteringerne får endnu et fald som følge af coronakrisen.

Kreaturnoteringerne falder endnu engang.  For danske kalve og ungdyr under 12. mdr. falder noteringen med 25 øre, for ungtyre og kvier op til 16 mdr. er der tale om et fald på 40 øre, for køer, stude, tyre samt kvier over 16 mdr. er der et fald mellem 0 – 50 øre og sidst, men ikke mindst falder det danske kødkvægstillæg med 50 øre.

Ifølge Danish Crown Beef, så er det europæiske marked for okse- og kalvekød angsomt ved at indrette sig på den virkelighed, der hersker under corona-krisen. Slagteaktiviteten bliver reduceret overalt i EU, hvilket sker i et forsøg på at tilpasse udbuddet til den lavere efterspørgsel.

- Vi har fortsat et udmærket marked for hakkekød og udskæringer til hverdagsretter, men forbrugernes appetit på de ædle udskæringer som mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ikke tilstrækkelig, når der hverken holdes familie- og firmafester eller spises ude på restauranterne, og det kan vi tydeligt mærke på efterspørgslen, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Som en konsekvens af den ændrede efterspørgsel suspenderes de gældende vægtgrænser for både Dansk Kalv og ungtyrekategorierne frem til udgangen af maj. For Dansk Kalv hæves vægtgrænsen til max. 280 kg, så landmændene kan vente med at sende dyrene til slagtning.

- Interessen for vores premium-produkter halter i øjeblikket. Det rammer blandt andet Dansk Kødkvæg og på den korte bane er det svært at få øje på en bedring i det marked.

aldo

 

 

 

 

 

 

 

0

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Alle landmænd skal kunne beregne gårdens klima-aftryk

Seges og Økologisk Landsforening går nu i gang med at udvikle fremtidens landbrugsredskab: Et digitalt værktøj, som landmanden kan bruge til at beregne sin gårds klimaaftryk.

Covid-19 – nye muligheder

Selvom den almindelig landmand ikke er i spil til diverse hjælpepakker, giver corona-situationen lånemuligheder, forrentningsmuligheder samt mulighed for udskudte betalingsfrister.

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere fodereffektive

Et nyt forskningsprojekt anført af VikingGentics skal ved hjælp af kunstig intelligens og 3D-kameraer gøre det muligt at måle, hvor meget foder en ko æder.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Agri Nord-direktør fylder 60

27 år hos KMD har blandt andet givet Kim Koch solid digital viden, der de seneste fem år er kommet Agri Nord til gode.
Side 1 af 81 (1620 artikler)Prev1234567798081Next