bannerPos

Nordjyske Laura er årets kvægbrugselev 2020

Årets kvægbrugselev blev Laura Meier Lassen. Foto: Christian Carus

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
04-03-2020 06:16
Med høj musik, guldkonfetti og stående bifald fra kongressens 2.200 deltagere blev Laura Meier Lassen kåret til årets elev. En titel der blev uddelt for første gang i kongressens historie.

For første gang i Kvægkongressens historie skulle årets elev findes blandt 27 kandidater, der var indstillet af arbejdsgivere og landbrugsskolerne.

Tre nominerede blev klappet op på scenen til Tina Turner-sangen »Simply the best«, hvorefter der blev vist en lille film af de tre nominerede.

De nominerede var Anja Kock, elev hos Anita og Niels Erik Maegaard, Ringe, Laura Meier Lassen, elev hos Per Hougaard, Døstrup ved Hobro samt Michael G. Nielsen, elev ved Uwe Matzen, Løgumkloster.

Med guldkonfetti dalende ned fra oven vandt Laura Merier Lassen titlen.

Under nomineringen lagde arbejdspladsen blandt andet stor vægt på Lauras store forståelse for produktionen, og at det var hende, som kom med ideer til en ombygning, ideer som de andre ikke havde tænkt på, og som i dag er blevet til et endeligt resultat.

Nordjyllands Landbrugsskole, hvor den nordjyske elev tager landmandsuddannelsen, fremhævede, at hun er teoretisk dygtig og formår at koble teori og praksis sammen.

- Vinderen er dygtig, en god medarbejder, udadvendt, ser muligheder og har en faglighed i top. Personen er ambitiøs og har en enorm viljestyrke, lød det fra juryens begrundelse.

Laura modtog et gavekort på 6.000 kroner samt en gokarttur for arbejdspladsen. På Andenpladsen kom Michael G. Nielsen, mens Anja Koch kom på tredjepladsen.

 

0

Tørstof lige i skabet betaler sig

Til en høj mælkeydelse hører grovfoder af både prima kvalitet og med den rette tørstofprocent. Med det til tider ekstreme vejr er det derfor nogle gange nødvendigt at være kreativ for at nå i mål.

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Forsamlingsforbud forlænges

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et netop afholdt pressemøde i statsministeriet.

Agri Nord undersøger nordjysk fosformangel

I samarbejde med Seges laver Agri Nord en række test ude hos nordjyske landmænd, for at se om der er fosformangel på markerne. – Selvom vi i teorien giver nok fosfor, så kan vi alligevel have mangel, fortæller chef for Agri Nord Planteavl, Flemming Floor Jensen.

Høsten kvalitetsikres allerede på ladegulvet

Det rigtige vand- og proteinindhold er afgørende for at få den rigtige pris på høsten, men maskinerne til at tjekke værdierne har været forbeholdt de allerstørste landbrug og korngrossister – indtil nu.

Terndrup Markservice har fået en ny stjerne

GST Biostar hedder Nikolaj Guldbæks nye stjerne. En stjernerenser, som med 15-20 kilometer i timen løsner jordskorpen og ukrudtet i marken, mens afgrøderne står pænt tilbage. – Den er mere skånsom end en strigle, siger indehaveren af Terndrup Markservice, Nikolaj Guldbæk.

Landsdækkende maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

AMU-kurser skal professionalisere naturplejere

Med biodiversitet og klima højt på dagsordenen i den offentlige debat får naturplejere en vigtig rolle for hele landbruget.

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Pöttinger styrker i nordvestjylland med ny forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.
Side 1 af 75 (1490 artikler)Prev1234567737475Next