bannerPos

Agro Nord: Jerseykøerne i fremgang

158 malkekøer går i ringen til årets Agro Nord, heriblandt 28 jerseykøer, hvilket er langt flere end tidligere. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist
23-02-2018 10:30
Jerseyracen stiller i år med 28 køer ved Agro Nord, hvilket er langt mere end den håndfuld, der har været de seneste år. I alt vil 158 malkekøer gå i ringen.

Der bliver fuldt hus, når 158 malkekøer fylder størstedelen af Agrocentret til dette års Agro Nord-messe i Aars, den 7. marts.

- Det er rigtig dejligt, at der er så mange der bakker op om udstillingen, siger Søren Kørup Christensen, som er ansvarlig for dyreudstillingen på Agro Nord.

158 dyr er nemlig flere end der har været tilmeldt de seneste år.

Fremgangen kommer blandt andet fordi flere jerseyavlere i år har valgt at være med.

- Det skyldes, at der er nogle i udvalget, som har gjort et stort stykke arbejde og har ringet rundt til avlerne og spurgt, om ikke det kunne være noget for dem, fortæller Søren Kørup Christensen, og det har båret frugt.

Ikke bare lokale jerseyudstillere tager et smut til Aars med deres køer, også flere udstiller kommer langvejs fra.Der kommer i alt 112 Dansk Holstein køer, 18 DRH køer og 28 jerseykøer.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next