bannerPos

Vandsenge øger mælkeproduktionen

Interessen var stor da Sagro og Stald Mæglerne satte fokus på vandsenge til køer.

Redaktionen

14-03-2019 12:29
Sagro var med, da Jørgen Pedersens stalde med vandsenge blev vist frem.

Landmand Jørgen Pedersen, Vildbjerg, lagde rammer til, da Sagro og Stald Mæglerne demonstrerede både vandsenge til køer og en gyllesuger.

Jørgen Pedersen indførte vandsengene af to omgange i samlet 260 båse. Målet er at sikre, at køerne ligger længere, hvilket giver dem en højere ydelse. Lige så vigtigt er det at hygiejnen er blevet bedre i båsene, som er blevet nemmere at gøre rene. Investeringen er på 1300-1400 kroner pr. bås.

Rundt bland køerne kører desuden to automatiske gyllesugere. De har for en måned siden afløst det tidligere system. Dermed undgår man det, som Jørgen Pedersen kalder en »gylletsunami«, hvor en skraber skubber en bølge foran sig. Her kan han allerede nu se, at klovene generelt er blevet mere tørre.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next