bannerPos

Supplerer med ti økokøer fra Bornholm

Med tilkøb af ti køer af blandet race fra en ophørsbesætning på Bornholm bevæger besætningen med hømælksproduktion sig stille og roligt op mod de 100 køer. Fra aftageren af mælken herfra, Naturmælks mejeri på Øllingegaard på Nordsjælland lyder meldingen, at der er god afsætning på mejeriprodukterne fra gården. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:04
Michael Andersen sprang til, da muligheden for at købe ti køer fra en økologisk ophørsbesætning på Bornholm bød sig.

Mens det alene er fra den konventionelle holsteinbesætning, udstillerdyrene til Roskilde og Herning dyrskuer rekrutteres, er opmærksomheden på at skaffe gode avlsdyr til den økologiske besætning til produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen.

- Vi sigter mod at komme op på 100 malkende køer på vores økoproduktion, fordi der er god afsætning på mælken, der nu afsættes til Naturmælk, forklarer Michael Andersen.

Udover ungdyr fra Tøvestensgaardens konventionelle besætning, der nu befinder sig i den seks måneder lange overgangsperiode med økologisk fodring, før de kan erklæres økologiske, er bedriften netop udvidet med ti indkøbte økologiske malkekøer fra en ophørsbesætning på Bornholm.

Græsmalkere

- Vi fik chancen for at købe ti køer fra ophørsbesætningen, og de ankom her i nat. Her er der tale om flere racer, blandt andet nogle røde køer og nogle holsteinkøer, der er indkrydset med de legendariske franske montbeliarde alpekøer, der jo er kendt for at malke godt på græs, fortæller Michael Andersen.

Med købet af de ti køer fra Bornholm kan produktionen af græsmælk hurtigere bringes i vejret.

Landmænd bør spare op til pension

Allerede når en ung landmand etablerer sig, skal han starte med at spare op til sin pension. Sådan lyder rådet fra Agri Nord, der møder en del landmænd, der ikke har sparet op til alderdommen.

Fasthold din konkurrencekraft

De fleste danske landmænd producerer til et pristagermarked, og vinderne i dette marked er dem, som kan holde den laveste fremstillingspris på salgsproduktet. Hvordan ligger du i dette konkurrenceprægede marked og hvor finder du dine indsatsområder?

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

De unge må ikke tale sig selv ned

100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.
Side 1 af 44 (862 artikler)Prev1234567424344Next