bannerPos

Supplerer med ti økokøer fra Bornholm

Med tilkøb af ti køer af blandet race fra en ophørsbesætning på Bornholm bevæger besætningen med hømælksproduktion sig stille og roligt op mod de 100 køer. Fra aftageren af mælken herfra, Naturmælks mejeri på Øllingegaard på Nordsjælland lyder meldingen, at der er god afsætning på mejeriprodukterne fra gården. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:04
Michael Andersen sprang til, da muligheden for at købe ti køer fra en økologisk ophørsbesætning på Bornholm bød sig.

Mens det alene er fra den konventionelle holsteinbesætning, udstillerdyrene til Roskilde og Herning dyrskuer rekrutteres, er opmærksomheden på at skaffe gode avlsdyr til den økologiske besætning til produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen.

- Vi sigter mod at komme op på 100 malkende køer på vores økoproduktion, fordi der er god afsætning på mælken, der nu afsættes til Naturmælk, forklarer Michael Andersen.

Udover ungdyr fra Tøvestensgaardens konventionelle besætning, der nu befinder sig i den seks måneder lange overgangsperiode med økologisk fodring, før de kan erklæres økologiske, er bedriften netop udvidet med ti indkøbte økologiske malkekøer fra en ophørsbesætning på Bornholm.

Græsmalkere

- Vi fik chancen for at købe ti køer fra ophørsbesætningen, og de ankom her i nat. Her er der tale om flere racer, blandt andet nogle røde køer og nogle holsteinkøer, der er indkrydset med de legendariske franske montbeliarde alpekøer, der jo er kendt for at malke godt på græs, fortæller Michael Andersen.

Med købet af de ti køer fra Bornholm kan produktionen af græsmælk hurtigere bringes i vejret.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next