bannerPos

Starthjælp til kødkvægproduktion

På Agrovis begynderkursus kan man blive klædt på til arbejdet med kødkvæg.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
15-02-2020 11:37
Agrovi tilbyder et begynderkursus til landmænd, der overvejer at starte en kødkvægproduktion eller måske lige er startet op.

KØDKVÆG Trods fald i antallet af kødkvæg i Danmark og i salget af oksekød fra køledisken, findes der stadig landmænd, der planlægger at starte en kødkvægproduktion eller som måske lige er startet op.

Til disse landmænd tilbyder Agrovi nu et begynderkursus, der strækker sig over tre aftener (tirsdage) i februar og marts – første gang den 25. februar og derefter den 10. og 24. marts.

- Der er et væld af emner at forholde sig til som ny kødkvægproducent, så for ikke at lære det hele på den hårde måde, giver det rigtig god mening at starte med et kødkvæg-begynderkursus, siger Niels Christian Tramm, kødkvægkonsulent hos Agrovi.

Produktion i system

Han oplyser, at man på kurset kommer omkring alt fra avl, produktionsformer og fodring til lovgivning, salg og økonomi sammen med fagspecialister fra Agrovi og Kødkvægudvalget.

- Vi får også mulighed for at lære af erfaringer fra Mikkel Christiansen, der har sat sin produktion i system, så den fungerer både nemt og effektivt, så her bliver masser af god læring for deltagerne, påpeger Niels Christian Tramm.

Trods en mindre nedgang i bestanden af kødkvæg i de senere år oplever Niels Christian Tramm, at der stadig er yngre landmænd, der har mod på at kaste sig over kødkvæg og gerne vil være leveringsdygtige i den gode kvalitet, som forbrugerne efterspørger.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next