bannerPos

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Gårdejer Karsten Kristensen, (tv), og sælger Steen Lerche Hansen, TBS Maskinpower i Starup, (th), giver hér hinanden ”Corona-håndslag” med albuen på de to nye vogne.
16-09-2020 11:36

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

KVÆG Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup har lige købt to stk. Krampe-vogne. Når den sidste delleverance er på plads, er der tale om identiske vogne med græssider og store dæk. De indgår i gårdens maskinpark og skal bl.a. være med, når der høstes korn og foder til gårdens ca. 600 malkekøer med tilhørende opdræt.

Det var oprindeligt gårdejer Karsten Kristensens mening at købe et par vogne af en anden type, men efter at sælger Steen Lerche Hansen fik lokket ham med til TBS Maskinpower i Starup for at se Krampevognen, skiftede han mening.

-  Jeg har egentlig altid troet, at Krampe var for dyre til os, men det tog mig ikke lang tid at beslutte mig for Krampevognene. Merprisen er relativt begrænset i forhold til, hvor meget mere vogn vi får – og vi kan godt lide kvalitet her på gården.

 

Vægter højt sikkerhedsniveau

Det er specielt Krampevognenes høje sikkerhedsniveau og fremtidssikrede bremsesystem, der tiltaler den vestjyske mælkeproducent, men også på det helt overordnede plan, synes han, at Krampe-vognene udstråler kvalitet.

-  Jeg ved af erfaring, at vi kvægbønder bruger vi vores maskinpark helt til grænsen, når det går stærkt, så kvalitet er ikke luksus. Det er en nødvendighed”! Han har selv haft lejlighed til at køre korn fra her i høst og har også bemærket, at vognene er behagelige at køre med, og det ser han også som en stor fordel.

-  Vi har ca. 1.000 ha jord som dyrkes med græs, majs og korn, så der er meget kørsel inden afgrøderne er bjærget, så kørselskomfort betyder meget”, siger han. Kornet kører gården for en stor dels vedkommende direkte til Vejrup Andelsforenings store kornanlæg i Roust, mens græs og majs køres til gården med køer eller opdræt, som er placeret på anden ejendom.

 

Helhed på gården

De to Krampe Big Body 640 tipvogne er begge udrustede med 650/55R26.5 dæk og ekstra høje græssider.

Undervognen er dimensioneret til 24 tons, og vognkassen rummer 33 m³ med høje sider. Krampe Big Body kan fås helt op til 55 m³, men 33 m³ er mere passende til logistikken hos Harehedegaard.

-  Vi går meget op i helheden her på gården. Vi vil f.eks. ikke køre med de helt store snittere, for så kan de ikke følge med i stakken derhjemme, og så kan det komme til at knibe med foderkvaliteten osv. Det hele skal spille sammen, og derfor er Krampe Big Body 640 den rigtige størrelse for os - og så skal man lige tage kørselshastigheden med i det regnestykke, slutter Karsten Kristensen.

jba

0

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.

Charolais-passion startede med tom hestestald

I 1996 købte hendes forældre to charolais-køer. Siden har dyrskuer været en fast del af Pia Christensen og resten af familiens kalender. Charolaiserne havde også en klov med i spillet, da hun besluttede sig for at blive landmand.

- Det vil jeg gøre fremover

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr, Gjern. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.

Klovbeskæringskursus på levende ben

BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Fuld fart på entreprenørmaskinerne

Der er travlt hos Nicolaisen & Larsen A/S, som blandt andet har haft forhandlingen af JCB siden 1975.

At arrangere et DM i en corona-tid

Da LandboUngdom Region Århus for to år siden sagde ja til at stå i spidsen for DM i pløjning, var der ingen, der havde hørt ordet »corona«. Det har i den grad været et år, hvor styregruppen bag har måttet ændre planer i takt med myndighedernes udmeldinger. Nu gør gruppen alt for, at det skal blive et godt stævne for pløjerne.

11 eksperter i klima og bæredygtighed

11 medarbejdere i Agri Nord kan nu kalde sig RISE-konsulenter og er klar til at varetage fremtidens rådgivning i klima og bæredygtighed.

Semler Agro har fået en god start i Himmerland

I sommers rykkede Semler Agros afdeling i Mejlby teltpælene op og flyttede fire kilometer væk til en mere moderne og effektiv lokation ved motorvejskrydset i Himmerland. Manden i spidsen for Himmerland er 37-årige Jacob Bach, der også er afdelingsleder i Semler Agro i Trige.
Side 1 af 94 (1876 artikler)Prev1234567929394Next