bannerPos

Ny genetikudbyder på banen

Mosegården A/S kan nu tilbyde genetik fra det Italienske Inseme. Her ses produkt manager Giovanni Ramella fra Inseme og kommerciel manager Ann Louise Christensen fra Mosegården.

Tenna Bang

Journalist
26-01-2019 08:38
Nu kan man bestille tyresæd fra den Italienske virksomhed Inseme, når man alligevel bestiller mælkeerstatning og kvægmineraler ved Mosegården A/S.

Det var genetikvirksomheden Inseme selv, som tog kontakt til Mosegården, da de gerne ville have deres tyresæd fra det italienske firma, udbredt i Danmark.

Mosegården var hurtigt til at sige ja, for hvorfor ikke have det alternativ til kunderne når de alligevel kommer forbi med mælkeerstatning og kvægmineraler. Et alternativ, som nu går under navnet MG Genetics.

Til en start bliver der bestilt sæd hjem fra tre type tyre; eksteriør, produktionsresultater og tyre, som videregiver særligt høje tal for værdistofferne i mælken, blandt andet kasein-niveauet, som gør at mælken bliver mere fordelagtige at bruge til osteproduktion.

Avl og osteproduktion

Mosegården mener med denne genetik at kunne tilbyde de danske mælkeproducenter noget nyt.

- Vi har tyre med stort fokus på værdistofferne i mælken blandt andet med det formål, at mælken bliver endnu bedre til osteproduktion.

Derfor vil jeg også til foråret kontakte mejerierne. I Italien gør man meget i forhold til avl og osteproduktion, og det er da bestemt også en mulighed herhjemme, siger Ann Louise Christensen, som er kommerciel manager hos Mosegården.

Ud over tyre, som kan højne værdistoffer i mælken, mener Ann Louise Christensen også, at flere af disse tyre kan være ret spændende for de danske avlere i forhold til deres afstamning.

Der ses blandt andet afstamninger med Goldwyn, Stormatic, Snowman, Bolton, Silver, Man-Oman, Shottle, Numero Uno, Baxter, Doorman, Million, Meridian, Supersire og Observer.

Kønssorteret delt i to kvaliteter

Konventionelle tyre koster mellem 100-150 kroner pr. strå, mens kønssorterede tyre, hvor der også skelnes mellem antal sperma pr. dose, koster fra 330 kroner pr. strå og op efter.

Kønssorteret sæd fra Inseme er inddelt i to kvaliteter; »2M« og »4M«, hvilket afhænger af hvor mange sperma der er pr. dose. 
»4M« er generelt dyrere, men øger også sikkerheden for en drægtighed, lyder det fra Mosegården.


Avlsrådgivere med tiden

Holstebro-virksomheden har fra en start Ann Louise Christensen til at stå for Mosegårdens indkøb af sæd fra Inseme, men hun ser med tiden, at det sagtens kunne udvikle sig til ud over salg også at omfatte avl- og reproduktionsrådgivning.

- Vi håber på at kunne udvikle det mere og mere, så det er da en målsætning også at få rådgivere på, siger hun.
 

Vindmøllenaboer frygter syge borgere og stressede mink

Store vindmøller og lavfrekvent støj har fået borgerne omkring Nørre Økse Sø i Jammerbugt Kommune på barrikaderne. Projektet er godkendt af kommunen, men man håber, en klage til planklagenævnet kan ændre på tingene.

Stjernerenser får styr på ukrudtet

Med en ny stjernerenser kan Martin Skamriis, Lønstrup, få fat i ukrudtet uden at hive afgrøderne op, som striglen gjorde sidste år.

Fokus på kornkvaliteten – hele året rundt

Korrekt lagring af kornet og god foderhygiejne har afgørende betydning for foderkvaliteten og produktiviteten hos grisene.

Værkstedet er motoren i forretningen

Bredsgaard A/S i Kjellerup udvider deres værksted og tilføjer fem nye Claas servicevogne samt en Claas servicelastbil til servicetruppen.

Få overblik over transportomkostningerne

Transport af varer og afgrøder er en naturlig del af landbrugsproduktionen. Få overblik over omkostningerne med et Seges-værktøj.

Sydgården i Nibe har været med til Økodag fra begyndelsen

Igen i år er Ewald Kristensen, Nibe, vært på årets Økodag.

Ny, fuldautomatisk afgrødeomrører fra Bøvlingbjerg

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører fra Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager.

Rejsegilde ved Vinderup Maskinforretning

Der var blå himmel, solskin og højt til loftet, da Vinderup Maskinforretning holdte rejsegilde på Mors, hvor de kunne fremvise et storstilet byggeri, som er klart til brug til efteråret.

Forsigtig optimisme for de nordjyske minkavlere

Mange nordjyske minkavlere er truet på levebrødet, da skindpriserne siden 2015/16 har været lave. Men det lykkes dog stadigvæk LandboNord at finde løsninger for minkkunderne.

Faunastriber skal igen hjælpe insekter

Landmændene skal igen i år inspireres til at give naturen en håndsrækning ved at plante faunastriber. Det er ideen bag et initiativ mellem LandboNord, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Biavlerforening
Side 1 af 39 (779 artikler)Prev1234567373839Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer