bannerPos

Ny genetikudbyder på banen

Mosegården A/S kan nu tilbyde genetik fra det Italienske Inseme. Her ses produkt manager Giovanni Ramella fra Inseme og kommerciel manager Ann Louise Christensen fra Mosegården.

Tenna Bang

Journalist
26-01-2019 08:38
Nu kan man bestille tyresæd fra den Italienske virksomhed Inseme, når man alligevel bestiller mælkeerstatning og kvægmineraler ved Mosegården A/S.

Det var genetikvirksomheden Inseme selv, som tog kontakt til Mosegården, da de gerne ville have deres tyresæd fra det italienske firma, udbredt i Danmark.

Mosegården var hurtigt til at sige ja, for hvorfor ikke have det alternativ til kunderne når de alligevel kommer forbi med mælkeerstatning og kvægmineraler. Et alternativ, som nu går under navnet MG Genetics.

Til en start bliver der bestilt sæd hjem fra tre type tyre; eksteriør, produktionsresultater og tyre, som videregiver særligt høje tal for værdistofferne i mælken, blandt andet kasein-niveauet, som gør at mælken bliver mere fordelagtige at bruge til osteproduktion.

Avl og osteproduktion

Mosegården mener med denne genetik at kunne tilbyde de danske mælkeproducenter noget nyt.

- Vi har tyre med stort fokus på værdistofferne i mælken blandt andet med det formål, at mælken bliver endnu bedre til osteproduktion.

Derfor vil jeg også til foråret kontakte mejerierne. I Italien gør man meget i forhold til avl og osteproduktion, og det er da bestemt også en mulighed herhjemme, siger Ann Louise Christensen, som er kommerciel manager hos Mosegården.

Ud over tyre, som kan højne værdistoffer i mælken, mener Ann Louise Christensen også, at flere af disse tyre kan være ret spændende for de danske avlere i forhold til deres afstamning.

Der ses blandt andet afstamninger med Goldwyn, Stormatic, Snowman, Bolton, Silver, Man-Oman, Shottle, Numero Uno, Baxter, Doorman, Million, Meridian, Supersire og Observer.

Kønssorteret delt i to kvaliteter

Konventionelle tyre koster mellem 100-150 kroner pr. strå, mens kønssorterede tyre, hvor der også skelnes mellem antal sperma pr. dose, koster fra 330 kroner pr. strå og op efter.

Kønssorteret sæd fra Inseme er inddelt i to kvaliteter; »2M« og »4M«, hvilket afhænger af hvor mange sperma der er pr. dose. 
»4M« er generelt dyrere, men øger også sikkerheden for en drægtighed, lyder det fra Mosegården.


Avlsrådgivere med tiden

Holstebro-virksomheden har fra en start Ann Louise Christensen til at stå for Mosegårdens indkøb af sæd fra Inseme, men hun ser med tiden, at det sagtens kunne udvikle sig til ud over salg også at omfatte avl- og reproduktionsrådgivning.

- Vi håber på at kunne udvikle det mere og mere, så det er da en målsætning også at få rådgivere på, siger hun.
 

Robot øger fodereffektiviteten

Bedre fodereffektivitet, mere fleksibilitet og lavere energiforbrug er nøgleordene, når Lelys kommercielle produktspecialist, Harriet Johannessen, beskriver det automatiske fodersystem, Lely Vector.

MidtWest er tilfredse trods regn

Regnen satte sine spor på MidtWest Farmshow i Skive og mange blev hjemme. Alligevel er arrangørerne bag tilfredse.

Har været med siden 60´erne

Familien fra Kokkenborg I/S har været faste udstillere i Hjørring, siden dyrskuet flyttede til sin nuværende placering for 50 år siden. I år er ingen undtagelse, når familien stiller med seks køer og en kvie.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

En af verdens mest eftertragtede fisk på Hjørring Dyrskue

Med priser i ti tusind kroners klassen, hører tunen til en af verdens mest eftertragtede spisefisk. Du kan komme helt tæt på den eftertragtede fisk, som igen er begyndt at dukke op i de danske farvande.

Sjælden virus fundet i rugmark på Djursland

En sjælden jordbåren virus er fundet i en rugmark nær Auning på Djursland. Den smitsomme virus er kun to gange tidligere set i Danmark.

Fra hvide muskeldyr til skotsk kærlighed

Cecilia Vanggaard har skiftet barndomsracen Charolais ud med Skotsk Højlandskvæg. I år udstiller hun kvien Olga, som er datter til Karen Helene, der var den første skotte på ejendommen i Syvsten ved Sæby.

Oplev en vinmark på Hjørring Dyrskue

Besøg Det Grønne Hjørne på skuet i Hjørring og bliv klogere på vinavl. Se vinstokkene og smag på dråberne den 21. og 22 juni.

Solceller er mere interessante end nogensinde før

Prisen på solceller er omkring halveret på fem år og samtidig er effektiviteten bare steget. Det gør solceller til en interessant investering lige nu.

Outdoorafdeling udvider igen

For fjerde år byder skuet i Hjørring velkommen til de mange besøgende, som også interesserer sig for nordjyske naturoplevelser. Outdoorafdelingen vokser med en tredjedel i forhold til sidste år, og der er masser af muligheder for at blive
Side 1 af 46 (918 artikler)Prev1234567444546Next