bannerPos

Mejeriet Naturmælk håndterer høgræsmælken

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:05

Omkring den praktiske håndtering af mælken fra Tøvestensgaardens produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen, er der fra årsskiftet sket den ændring, at det nu er Naturmælks mejeri Øllingegaard nær Skævinge i Nordsjælland, der dagligt henter mælken.

- Det var lidt for besværligt at håndtere den daglige leverance af høgræsmælken, så nu er det os, der henter mælken. Det bliver fortsat markedsført som »Single Farm« mælkeprodukter og vi tapper såvel friskmælk, fremstiller fløde, surmælksprodukter og oste af mælken. Det lille gårdmejeri hos Ostebørsen i Vemmelev får fortsat mælk til deres fremstilling af specialoste, men altså ikke til daglig tapning af frisk mælk, fortæller direktør Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk, der i dag driver Øllingegaard Mejeri.

- Tøvestensgaardens produktion af græsmælk passer godt ind i vores koncept, hvor vi fra en række andre landbrug også markedsfører produkter med den pågældende bedrifts navn på pakker og kartoner. Og som det ser ud med afsætningen nu, er der god plads til udvidelser, og derfor passer det fint, at Michael Andersen udvider besætningen. Det kan vi sagtens afsætte og håber da også at kunne udvikle det yderligere, lyder det fra direktøren.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next