bannerPos

Mejeriet Naturmælk håndterer høgræsmælken

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:05

Omkring den praktiske håndtering af mælken fra Tøvestensgaardens produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen, er der fra årsskiftet sket den ændring, at det nu er Naturmælks mejeri Øllingegaard nær Skævinge i Nordsjælland, der dagligt henter mælken.

- Det var lidt for besværligt at håndtere den daglige leverance af høgræsmælken, så nu er det os, der henter mælken. Det bliver fortsat markedsført som »Single Farm« mælkeprodukter og vi tapper såvel friskmælk, fremstiller fløde, surmælksprodukter og oste af mælken. Det lille gårdmejeri hos Ostebørsen i Vemmelev får fortsat mælk til deres fremstilling af specialoste, men altså ikke til daglig tapning af frisk mælk, fortæller direktør Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk, der i dag driver Øllingegaard Mejeri.

- Tøvestensgaardens produktion af græsmælk passer godt ind i vores koncept, hvor vi fra en række andre landbrug også markedsfører produkter med den pågældende bedrifts navn på pakker og kartoner. Og som det ser ud med afsætningen nu, er der god plads til udvidelser, og derfor passer det fint, at Michael Andersen udvider besætningen. Det kan vi sagtens afsætte og håber da også at kunne udvikle det yderligere, lyder det fra direktøren.

Landmænd bør spare op til pension

Allerede når en ung landmand etablerer sig, skal han starte med at spare op til sin pension. Sådan lyder rådet fra Agri Nord, der møder en del landmænd, der ikke har sparet op til alderdommen.

Fasthold din konkurrencekraft

De fleste danske landmænd producerer til et pristagermarked, og vinderne i dette marked er dem, som kan holde den laveste fremstillingspris på salgsproduktet. Hvordan ligger du i dette konkurrenceprægede marked og hvor finder du dine indsatsområder?

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

De unge må ikke tale sig selv ned

100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.
Side 1 af 44 (862 artikler)Prev1234567424344Next