bannerPos

Kødkvægsfolk holder årsmøde

Onsdag aften er der årsmøde i Fynsk Kødkvæg, blandt andet med et indlæg fra den nye dyrskuechef for visionerne for Det Fynske Dyrskue. Arkivfoto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
23-01-2020 08:00
Onsdag den 29. januar er der årsmøde i Fynsk Kødkvæg.

Onsdag den 29. januar afvikles årsmøde i Fynsk Kødkvæg.

Det sker hos Velas i Vissenbjerg klokken 19, hvor alle kødkvægavlere og andre interesserede er velkomne.

Formanden Jytte Schaldemose står for beretningen, og kvægkonsulent Kim Søgaard giver en orientering om fremtidens kvægrådgivning i det fynske område.

Også den nye dyrskuechef Sara Ekknud har et indlæg om visionerne for Det Fynske Dyrskue, inden kvægkonsulent Per Spleth runder aftenen af med oplevelser fra en tur til Kina, hvor han blandt andet så på oksekødsproduktion, og især hvordan der kunne blive et kommende marked for oksekød derude.

Der er ingen tilmelding, og prisen for at deltage er 50 kroner. Til gengæld kræver det tilmelding forud og 150 kroner, hvis man ønsker at spise sammen med andre kvægavlere fra klokken 18.

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Godt samarbejde, så begge parter vinder

Udbringning af husdyrgødning er ofte en opgave for maskinstationer, da krav til udstyr og specialisering i arbejdsopgaver er stærkt stigende. Gode og klare aftaler mellem begge parter er med til at lave et godt samarbejde, hvor begge parter vinder.

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Chokolade hæver fedtprocent og ædelyst

Det giver ikke kakaomælk, men chokoladen i foderrationen hos Jørgen Elkjær giver højere fedtprocent i mælken og større ædelyst.

Velkommen til Jyllands største outdoormesse

Den 22. og 23. februar slå Messecenter Vesthimmerland endnu engang dørene op til Jyllands største outdoormesse »Jagt og udeliv«.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Placeret gylle kan erstatte startgødning

Jo højere udbytte i majsen, jo lavere klimaaftryk, konstaterer planteavlskonsulent Anders Spanggaard, der på Agri Nord Kongres gjorde tilhørerne klogere på, hvornår placeret gylle kan være et redskab til flere foderenheder.
Side 1 af 69 (1365 artikler)Prev1234567676869Next