bannerPos

Klovbeskæringskursus på levende ben

Der er fokus på klove og klovbeskæring når BoviCura, det tidligere Dyrlægerne Himmerland, inviterer til kursus i praktisk klovpleje.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
25-09-2020 15:39
BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

Med et nyt navn i bagagen er BoviCura, tidligere kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, klar til at udbyde to kurser med fokus på klove og klovbeskæring i oktober.

Virksomheden kalder sig selv en traditionel dyrlægepraksis og kursusvirksomhed og to af de første kurser under det nye navn, sætter fokus på klove.

- Klove er en af vores absolut største dyrevelfærdsmæssige udfordringer. At løfte klovsundheden forbedre ikke alene dyrevelfærden, men også landmandens produktionsøkonomi – det kan virkelig rykke på økonomien, fortæller Ninna Westphael, direktør i BoviCura.

De to kurser som dyrlægevirksomheden udbyder er henholdsvis den 6. og den 7. oktober.

Den 6. oktober er henvendt til øvede og rutinerede landmænd, som gerne vil have finpudset deres teknikker og luet ud i eventuelle dårlige vaner.

- Her foregår det i en besætning og deltagerne får lov til at arbejde med levende dyr modsat dagen efter, som er for nybegyndere og hvor vi arbejder med døde ben, fortæller Ninna.

Begge dage vil, måske klovekspert nummer et i Danmark, lektor Nynne Capion, gøre deltagerne klogere på klove og klovbeskæring både i teori og praksis.

Fra BoviCura deltager dyrlægerne Peter Viinberg og Poul-Erik Nørgaard Nielsen, som er to af virksomhedens klovspecialister.

Dagen for de øvede vil foregå på Tinghøjgård Arden A/S ved Arden, mens dagen for nybegyndere bliver på Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk ved Nibe.

0

- Fødevareministeren burde stå hernede og tage ansvar

Formanden for pelsdyravlerforeningen på Gjøl var ikke tilfreds med, at alt ikke var clearet, før Fødevarestyrelsen, politi og hjemmeværn rykkede ud for at aflive de første mink.

Ny start i kendte lokaler

Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.
Side 1 af 97 (1938 artikler)Prev1234567959697Next