bannerPos

Fokus på fodring med frisk græs

Maksigrass kommer blandt andet forbi Henrik Mikkelsen ved Hjørring på sin efterårs demotur. Arkivfoto

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
21-10-2020 13:21
Når Maksigrass holder demodage, bliver der blandt andet mulighed for at se nærmere på konceptet hos Henrik Mikkelsen ved Hjørring.

- Det er hårdt at have armene oppe hele tiden, for vi er helt vilde med det, fortalte mælkeproducent Henrik Mikkelsen, da han tidligere på året deltog ved en demonstration af Maksigrass-konceptet hos Lars Sommer ved Hadsund.

Nu er Henrik Mikkelsen selv vært på gården ved Hjørring onsdag den 21. oktober, når Maksigrass tager på efterårs-tour rundt i landet.

Her bliver der mulighed for at få et indblik i dagligdagen med fodring af frisk græs til de 150 køer, der står i bindestald.

Udover den nordjyske landmands egne erfaringer og forklaring af Jørgen Søndergaard Madsen, der er indehaver af Maksigrass, som importerer de irsk-producerede græsvogne, der ligger til grund for foderkonceptet, vil flere konsulenter gøre gæsterne klogere på friskgræsfodring.

Rasmus Kjærgaard Wielandt, Vestjyllands Andel (tidligere hos Landbonord) fortæller om tekniske resultater, udbytter, EFK, tilskudsfoderforbrug, fremstillingspris med mere.

Finn Melvang Christensen, Linds, sætter fokus på græsmarken græsmarken: Græsblandinger og sorter, smag, tæthed, genvækst, kløver, stubhøjde med videre.

Trine Jensen fra LandboNord giver et investerings-/tilbagebetalingsoverblik.

Demoen finder sted fra klokken 10.00 til 11.45.

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next