bannerPos

Foderet blandes hjemme

Som noget nyt tilbyder CR Foderservice at blande kalve- og kvægfoder direkte hos landmanden. Her ses salgschef Steen L. Aaen (tv) og produktkonsulent Jens Petersen.

Tenna Bang

Journalist
28-01-2019 07:54
Et foderkoncept gør det muligt at beholde sine råvarer på ejendommen og blande dem med et mobilt blandeanlæg, både til grise og nu også til kvæg.

I 2011 så CR Foderservice dagens lys med et foderkoncept til svineproducenter, som ikke tidligere var set herhjemme. Et mobilt blandeanlæg, som kunne blande foder direkte ude ved landmanden. I første omgang var det henvendt hjemstavnen Fyn og trekantområdet, men hurtigt udvidede området sig og lastbilerne blev flere og flere.

I dag har CR Foderservice otte lastbiler, seks 12-tons og to 18-tons, og dækker hele Danmark. Som noget nyt indføres foderkonceptet nu også i landets kalve- og kvægbesætninger.

Både til konventionelle og økologiske besætninger.

Spare tid og penge

En af de helt store fordele er, at landmanden kan beholde sine råvarer, som han har høstet på sine marker, hjemme.

Han slipper altså for at skulle transportere sine hestebønner og korn hen på foderstoffen, for herefter at bestille det »samme« tilbage igen, hvor kornet ikke længere er det fra mark 23.

- Det sparer både tid og penge at beholde sine råvarer hjemme på bedriften, siger salgschef Steen L. Aaen, som oplever en stor tilfredshed bland landmændene over, at de bruger deres egne råvarer og dermed ved præcis hvad de fodre deres dyr med.

Blandes efter recept

Ind til videre er en lastbil i virksomheden blevet godkendt til at blande kalve- og kvægfoder. Den har en blandekapacitet på 0,5 til 18 tons pr. blanding.

Lastbilen kan håndtere alle typer råvarer; hestebønner, roepiller, majs og syrebehandlet korn ud fra kundens ønske, om så det skal valses, formales eller bare blandes som det er.

Strukturen kan vælges fra 2-4,5 millimeter og kan ændres fra gang til gang det mobile blandeanlæg kommer forbi.

Kunden bestiller selv soja, vitaminer og mineraler og hvad ellers han ønske at få blandet i.

Fra 17 kroner pr. 100 kilo foder

Den første kunde var hurtig til at melde sig på banen ved CR Foderservice. En slagtekalveproducent, som kan se store fordele i at beholde råvarerne på ejendommen.

- Det giver en god fornemmelse at foderet bliver på ejendommen, siger Steen L. Aaen.

Hvis man har flere ejendomme, kan man også få læsset foderet af flere steder.

Det koster fra 17 kroner pr. 100 kilo foder at få blandet sit foder direkte på ejendommen afhængig af om man kører på fast pris eller timepris.

Ude ved landmanden kræver det, at han har en sugeslange og kapacitet til at opbevare råvarerne. 
 

Robot øger fodereffektiviteten

Bedre fodereffektivitet, mere fleksibilitet og lavere energiforbrug er nøgleordene, når Lelys kommercielle produktspecialist, Harriet Johannessen, beskriver det automatiske fodersystem, Lely Vector.

MidtWest er tilfredse trods regn

Regnen satte sine spor på MidtWest Farmshow i Skive og mange blev hjemme. Alligevel er arrangørerne bag tilfredse.

Har været med siden 60´erne

Familien fra Kokkenborg I/S har været faste udstillere i Hjørring, siden dyrskuet flyttede til sin nuværende placering for 50 år siden. I år er ingen undtagelse, når familien stiller med seks køer og en kvie.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

En af verdens mest eftertragtede fisk på Hjørring Dyrskue

Med priser i ti tusind kroners klassen, hører tunen til en af verdens mest eftertragtede spisefisk. Du kan komme helt tæt på den eftertragtede fisk, som igen er begyndt at dukke op i de danske farvande.

Sjælden virus fundet i rugmark på Djursland

En sjælden jordbåren virus er fundet i en rugmark nær Auning på Djursland. Den smitsomme virus er kun to gange tidligere set i Danmark.

Fra hvide muskeldyr til skotsk kærlighed

Cecilia Vanggaard har skiftet barndomsracen Charolais ud med Skotsk Højlandskvæg. I år udstiller hun kvien Olga, som er datter til Karen Helene, der var den første skotte på ejendommen i Syvsten ved Sæby.

Oplev en vinmark på Hjørring Dyrskue

Besøg Det Grønne Hjørne på skuet i Hjørring og bliv klogere på vinavl. Se vinstokkene og smag på dråberne den 21. og 22 juni.

Solceller er mere interessante end nogensinde før

Prisen på solceller er omkring halveret på fem år og samtidig er effektiviteten bare steget. Det gør solceller til en interessant investering lige nu.

Outdoorafdeling udvider igen

For fjerde år byder skuet i Hjørring velkommen til de mange besøgende, som også interesserer sig for nordjyske naturoplevelser. Outdoorafdelingen vokser med en tredjedel i forhold til sidste år, og der er masser af muligheder for at blive
Side 1 af 46 (918 artikler)Prev1234567444546Next