bannerPos

Foderet blandes hjemme

Som noget nyt tilbyder CR Foderservice at blande kalve- og kvægfoder direkte hos landmanden. Her ses salgschef Steen L. Aaen (tv) og produktkonsulent Jens Petersen.

Tenna Bang

Journalist
28-01-2019 07:54
Et foderkoncept gør det muligt at beholde sine råvarer på ejendommen og blande dem med et mobilt blandeanlæg, både til grise og nu også til kvæg.

I 2011 så CR Foderservice dagens lys med et foderkoncept til svineproducenter, som ikke tidligere var set herhjemme. Et mobilt blandeanlæg, som kunne blande foder direkte ude ved landmanden. I første omgang var det henvendt hjemstavnen Fyn og trekantområdet, men hurtigt udvidede området sig og lastbilerne blev flere og flere.

I dag har CR Foderservice otte lastbiler, seks 12-tons og to 18-tons, og dækker hele Danmark. Som noget nyt indføres foderkonceptet nu også i landets kalve- og kvægbesætninger.

Både til konventionelle og økologiske besætninger.

Spare tid og penge

En af de helt store fordele er, at landmanden kan beholde sine råvarer, som han har høstet på sine marker, hjemme.

Han slipper altså for at skulle transportere sine hestebønner og korn hen på foderstoffen, for herefter at bestille det »samme« tilbage igen, hvor kornet ikke længere er det fra mark 23.

- Det sparer både tid og penge at beholde sine råvarer hjemme på bedriften, siger salgschef Steen L. Aaen, som oplever en stor tilfredshed bland landmændene over, at de bruger deres egne råvarer og dermed ved præcis hvad de fodre deres dyr med.

Blandes efter recept

Ind til videre er en lastbil i virksomheden blevet godkendt til at blande kalve- og kvægfoder. Den har en blandekapacitet på 0,5 til 18 tons pr. blanding.

Lastbilen kan håndtere alle typer råvarer; hestebønner, roepiller, majs og syrebehandlet korn ud fra kundens ønske, om så det skal valses, formales eller bare blandes som det er.

Strukturen kan vælges fra 2-4,5 millimeter og kan ændres fra gang til gang det mobile blandeanlæg kommer forbi.

Kunden bestiller selv soja, vitaminer og mineraler og hvad ellers han ønske at få blandet i.

Fra 17 kroner pr. 100 kilo foder

Den første kunde var hurtig til at melde sig på banen ved CR Foderservice. En slagtekalveproducent, som kan se store fordele i at beholde råvarerne på ejendommen.

- Det giver en god fornemmelse at foderet bliver på ejendommen, siger Steen L. Aaen.

Hvis man har flere ejendomme, kan man også få læsset foderet af flere steder.

Det koster fra 17 kroner pr. 100 kilo foder at få blandet sit foder direkte på ejendommen afhængig af om man kører på fast pris eller timepris.

Ude ved landmanden kræver det, at han har en sugeslange og kapacitet til at opbevare råvarerne. 
 

Fokus på kornkvaliteten – hele året rundt

Korrekt lagring af kornet og god foderhygiejne har afgørende betydning for foderkvaliteten og produktiviteten hos grisene.

Værkstedet er motoren i forretningen

Bredsgaard A/S i Kjellerup udvider deres værksted og tilføjer fem nye Claas servicevogne samt en Claas servicelastbil til servicetruppen.

Få overblik over transportomkostningerne

Transport af varer og afgrøder er en naturlig del af landbrugsproduktionen. Få overblik over omkostningerne med et Seges-værktøj.

Sydgården i Nibe har været med til Økodag fra begyndelsen

Igen i år er Ewald Kristensen, Nibe, vært på årets Økodag.

Ny, fuldautomatisk afgrødeomrører fra Bøvlingbjerg

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører fra Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager.

Rejsegilde ved Vinderup Maskinforretning

Der var blå himmel, solskin og højt til loftet, da Vinderup Maskinforretning holdte rejsegilde på Mors, hvor de kunne fremvise et storstilet byggeri, som er klart til brug til efteråret.

Forsigtig optimisme for de nordjyske minkavlere

Mange nordjyske minkavlere er truet på levebrødet, da skindpriserne siden 2015/16 har været lave. Men det lykkes dog stadigvæk LandboNord at finde løsninger for minkkunderne.

Faunastriber skal igen hjælpe insekter

Landmændene skal igen i år inspireres til at give naturen en håndsrækning ved at plante faunastriber. Det er ideen bag et initiativ mellem LandboNord, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Biavlerforening

Byggeri gav landmandsglæden tilbage

I 2012 stod Palle Trads med overvejelser om enten at sætte køerne ud eller bygge om. Han valgte det sidste, og kan i år fejre 20 år som økolog. 14. april er han for første gang klar til at slå dørene op til Økodag.

Blod, sved og fællesskabsfølelse hos Grimme

At styrke fællesskabet på tværs af landegrænser og støtte et velgørende formål – det er den drivkraft, der får Grimmes medarbejdere til at mødes hvert år til en krævende cykeltur.
Side 1 af 39 (777 artikler)Prev1234567373839Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer