bannerPos

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Michal Bichniewicz besøgte formanden for herefordforeningen, Knud Erichsen, hvor han fik lejlighed til at se Hereford i sommers.
19-10-2020 14:38

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

HEREFORDAVL Det er med stor glæde, at dansk herefordavl for nylig kunne sende 21 hereford-dyr mod Polen.

- Dansk Hereford hører i dag til i toppen af den internationale herefordavl. Det har betydet eksport til flere lande i Europa. Det skyldes dygtige og progressive herefordavlere og en høj sundhedsstatus på dyrene, fortæller Knud Erichsen, som er formand i herefordforeningen.

Knud Erichsen blev kontaktet i juni af den polske herefordavler Michal Bichniewicz, der gerne ville købe avlstyre og kvier i Danmark.

Det blev fulgt op med et besøg, hvor Michal Bichniewicz fik lejlighed til at besøge danske herefordavlere.

- Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl og at etablere permanent kontakt med danske herefordavlere med henblik på yderligere import og samarbejde, siger Michal Bichniewicz.

I alt blev 8 tyre og 13 kvier sendt mod Polen.

- Tre tyre og alle kvier er købt til min herefordbesætning på Bednarki Farm. De resterende fem tyre er købt af to andre herefordavlere, forklarer Michal Bichniewicz og tilføjer, at transporten til Polen gik perfekt, og at alle hereforddyrene er ankommet i fin form.

Bednarki Farm ligger nær Ostróda i den nordøstlige del af Polen.

- Dette er en meget naturmæssig uberørt region med masser af søer og skove. Gården har 190 hektar græsareal, og et tilstødende skovareal hvor herefordkvæget går ude hele året.  I fremtiden planlægger jeg at sælge økologisk herefordkød direkte til forbrugerne via internettet i Polen, men i øjeblikket er det kun en idé, siger Michal Bichniewicz.

Blandt de besøgte herefordavlere var Henrik Andersen, Moeskær Polled Hereford, der hører til blandt Danmarks førende besætninger. Besøget resulterede i, at Moeskær Polled Hereford solgte 11 kvier og 8 tyre. Den sidste tyr og kvie blev købt hos Skibstedgaard Polled Hereford.

teba

0

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.

Malker 1.200 køer i ny malkestald

Der er blevet etableret en ny 2x42 malkestald i eksisterende rammer på Tinghøjgaard i Himmerland, og flyttet et 2x12 malkeanlæg og genetablere det i en gammel 77´er malkegrav.

Indspark til karrieplanerne

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

Nu igangsættes multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum

Landbrugsstyrelsen har givet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum og Kvorning, mellem Viborg og Randers. Med afgørelsen om det endelige samtykke har styrelsen vurderet projektet og talt med lodsejere, for at undersøge projektets gennemførlighed. Styrelsens jordfordelingsplanlæggere har derfor nu mulighed for at starte op på jordfordelingen.

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Hønsehold i vinterkulden

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

- Vi skal tænke anderledes

Kollektive virkemidler, partnerskaber og lokal viden var nogle af nøgleordene, da bestyrelsesmedlemmer fra landbrugsforeningerne på Fyn og i Midt- og Østjylland var mødt op til en konference først i november for at høre mere om Vandområdeplan 3.

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.
Side 1 af 100 (1997 artikler)Prev12345679899100Next