bannerPos

Danmarksrekord: 200.000 kilo mælk i livsydelse

Ko nummer 516 fra familien Hansen, Torup på Mors, har ydet 200.000 kilo mælk i livsydelse. Derfor modtog Var Camaro-datteren forleden en laurbærkrans, som symbol på sin præstation. Foto: VikingDanmark

Redaktionen

07-04-2019 09:09
Ko nummer 516, en Var Camaro-datter fra Jens Hansen i Torup på den vestlige del af Mors, er 17 år gammel og blev for nylig hædret for, som den første ko i Danmark, at have rundet 200.000 kilo mælk i livsydelse.

Jens Hansen har været mælkeproducent i 30 år i byen Torup nær Erslev på Mors og i de seneste 15 år har han sat malkemaskinen på ko nummer 516 to gange om dagen. Det har givet en del mælk i tanken, faktisk så meget at hun som den første ko i Danmark forleden fik lagt en laurbærkrans om nakken, som symbol på, at hun har ydet 200.000 kilo mælk.

Ko nummer 516 har malket 14,9 år med en gennemsnitsydelse pr. år på 13.413 kilo mælk. 4,14 procent- og 555 kilo fedt og 3,31 procent- og 444 kilo protein. I alt 999 kilo fedt plus protein.

Koen har kælvet 10 gange og fået 11 kalve.

 

En præstation ud over det sædvanlige

På verdensplan hører det til sjældenheder, at en ko yder 200.000 kilo mælk og i Norden har der kun en gang tidligere været en ko i Finland, som opnåede samme høje præstation. For første gang i Tyskland har netop to køer rundet 200.000 kilo mælk.

- Men det hører som sagt til sjældenhederne, lyder det fra Dansk Holstein.

En gennemsnitlig holsteinko lever i dag 5,0 år og har en livstidsproduktion på 30.423 kilo.

- Danmarks første 200.000 kilos ko har således ikke bare levet mere end tre gange længere end de andre, men har også præstereret en mælkeydelse der ligger væsentligt over gennemsnittet i hele sin livstid. Det illustrerer på glimrende vis hvilken præstation der ligger bag, siger Dansk Holstein.

Koen modtog naturligvis en laurbærkrans for sin præstation.

teba

Robot øger fodereffektiviteten

Bedre fodereffektivitet, mere fleksibilitet og lavere energiforbrug er nøgleordene, når Lelys kommercielle produktspecialist, Harriet Johannessen, beskriver det automatiske fodersystem, Lely Vector.

MidtWest er tilfredse trods regn

Regnen satte sine spor på MidtWest Farmshow i Skive og mange blev hjemme. Alligevel er arrangørerne bag tilfredse.

Har været med siden 60´erne

Familien fra Kokkenborg I/S har været faste udstillere i Hjørring, siden dyrskuet flyttede til sin nuværende placering for 50 år siden. I år er ingen undtagelse, når familien stiller med seks køer og en kvie.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

En af verdens mest eftertragtede fisk på Hjørring Dyrskue

Med priser i ti tusind kroners klassen, hører tunen til en af verdens mest eftertragtede spisefisk. Du kan komme helt tæt på den eftertragtede fisk, som igen er begyndt at dukke op i de danske farvande.

Sjælden virus fundet i rugmark på Djursland

En sjælden jordbåren virus er fundet i en rugmark nær Auning på Djursland. Den smitsomme virus er kun to gange tidligere set i Danmark.

Fra hvide muskeldyr til skotsk kærlighed

Cecilia Vanggaard har skiftet barndomsracen Charolais ud med Skotsk Højlandskvæg. I år udstiller hun kvien Olga, som er datter til Karen Helene, der var den første skotte på ejendommen i Syvsten ved Sæby.

Oplev en vinmark på Hjørring Dyrskue

Besøg Det Grønne Hjørne på skuet i Hjørring og bliv klogere på vinavl. Se vinstokkene og smag på dråberne den 21. og 22 juni.

Solceller er mere interessante end nogensinde før

Prisen på solceller er omkring halveret på fem år og samtidig er effektiviteten bare steget. Det gør solceller til en interessant investering lige nu.

Outdoorafdeling udvider igen

For fjerde år byder skuet i Hjørring velkommen til de mange besøgende, som også interesserer sig for nordjyske naturoplevelser. Outdoorafdelingen vokser med en tredjedel i forhold til sidste år, og der er masser af muligheder for at blive
Side 1 af 46 (918 artikler)Prev1234567444546Next