bannerPos

Danmarksrekord: 200.000 kilo mælk i livsydelse

Ko nummer 516 fra familien Hansen, Torup på Mors, har ydet 200.000 kilo mælk i livsydelse. Derfor modtog Var Camaro-datteren forleden en laurbærkrans, som symbol på sin præstation. Foto: VikingDanmark

Redaktionen

07-04-2019 09:09
Ko nummer 516, en Var Camaro-datter fra Jens Hansen i Torup på den vestlige del af Mors, er 17 år gammel og blev for nylig hædret for, som den første ko i Danmark, at have rundet 200.000 kilo mælk i livsydelse.

Jens Hansen har været mælkeproducent i 30 år i byen Torup nær Erslev på Mors og i de seneste 15 år har han sat malkemaskinen på ko nummer 516 to gange om dagen. Det har givet en del mælk i tanken, faktisk så meget at hun som den første ko i Danmark forleden fik lagt en laurbærkrans om nakken, som symbol på, at hun har ydet 200.000 kilo mælk.

Ko nummer 516 har malket 14,9 år med en gennemsnitsydelse pr. år på 13.413 kilo mælk. 4,14 procent- og 555 kilo fedt og 3,31 procent- og 444 kilo protein. I alt 999 kilo fedt plus protein.

Koen har kælvet 10 gange og fået 11 kalve.

 

En præstation ud over det sædvanlige

På verdensplan hører det til sjældenheder, at en ko yder 200.000 kilo mælk og i Norden har der kun en gang tidligere været en ko i Finland, som opnåede samme høje præstation. For første gang i Tyskland har netop to køer rundet 200.000 kilo mælk.

- Men det hører som sagt til sjældenhederne, lyder det fra Dansk Holstein.

En gennemsnitlig holsteinko lever i dag 5,0 år og har en livstidsproduktion på 30.423 kilo.

- Danmarks første 200.000 kilos ko har således ikke bare levet mere end tre gange længere end de andre, men har også præstereret en mælkeydelse der ligger væsentligt over gennemsnittet i hele sin livstid. Det illustrerer på glimrende vis hvilken præstation der ligger bag, siger Dansk Holstein.

Koen modtog naturligvis en laurbærkrans for sin præstation.

teba

Vindmøllenaboer frygter syge borgere og stressede mink

Store vindmøller og lavfrekvent støj har fået borgerne omkring Nørre Økse Sø i Jammerbugt Kommune på barrikaderne. Projektet er godkendt af kommunen, men man håber, en klage til planklagenævnet kan ændre på tingene.

Stjernerenser får styr på ukrudtet

Med en ny stjernerenser kan Martin Skamriis, Lønstrup, få fat i ukrudtet uden at hive afgrøderne op, som striglen gjorde sidste år.

Fokus på kornkvaliteten – hele året rundt

Korrekt lagring af kornet og god foderhygiejne har afgørende betydning for foderkvaliteten og produktiviteten hos grisene.

Værkstedet er motoren i forretningen

Bredsgaard A/S i Kjellerup udvider deres værksted og tilføjer fem nye Claas servicevogne samt en Claas servicelastbil til servicetruppen.

Få overblik over transportomkostningerne

Transport af varer og afgrøder er en naturlig del af landbrugsproduktionen. Få overblik over omkostningerne med et Seges-værktøj.

Sydgården i Nibe har været med til Økodag fra begyndelsen

Igen i år er Ewald Kristensen, Nibe, vært på årets Økodag.

Ny, fuldautomatisk afgrødeomrører fra Bøvlingbjerg

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører fra Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager.

Rejsegilde ved Vinderup Maskinforretning

Der var blå himmel, solskin og højt til loftet, da Vinderup Maskinforretning holdte rejsegilde på Mors, hvor de kunne fremvise et storstilet byggeri, som er klart til brug til efteråret.

Forsigtig optimisme for de nordjyske minkavlere

Mange nordjyske minkavlere er truet på levebrødet, da skindpriserne siden 2015/16 har været lave. Men det lykkes dog stadigvæk LandboNord at finde løsninger for minkkunderne.

Faunastriber skal igen hjælpe insekter

Landmændene skal igen i år inspireres til at give naturen en håndsrækning ved at plante faunastriber. Det er ideen bag et initiativ mellem LandboNord, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Biavlerforening
Side 1 af 39 (779 artikler)Prev1234567373839Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer