bannerPos
30 unge mennesker var med, da der for nylig var dyrskueforberedelse forud for Gl. Estrup Landbrugsmesse.

Børnene er klar til Gl. Estrup

17-04-2019 07:14:14
30 børn og unge har for nylig fået finpudset deres klippe- og mønstringsteknik, så de er fuldstændig klar til at indtage den store ring på Landbrugsmessen Gl. Estrup sidst i maj.

Der var højt humør, da 30 børn fra 4 til 18 år for nylig brugte en dag i hinandens selskab til dyrskueforberedelse hos mælkeproducent Niels Nørgaard i Nørbæk ved Fårup.

Børnene blev delt op efter højde, to og to sammen, og fik tildelt alt fra en mindre kalv til en årskvie, som passede i størrelsen. Sammen skulle de to makkere klippe og mønstre dyrene med kyndig instruktion fra Team Future Breeders.

For manden, der lagde dyr til, Niels Nørgaard, var det sjovt at se børnenes enorme engagement.

- De gik virkelig op i det og det er fedt at se, hvordan de hjalp hinanden, selvom de ikke nødvendigvis kendte hinanden på forhånd, fortæller Niels Nørgaard.

Bag arrangementet, som i år afholdes for tredje gang, står Team Future Breeders, Midt/Øst Holstein, Jerseyaktivitetsudvalgene i Midt/Øst og Himmerland samt Aktivitetsudvalget RDM Nord/Øst.

Børnene kommer hovedsageligt fra foreningernes område, men flere havde også valgt at køre længere for at være med. Mens flere af deltagerne kom fra landet, havde de også taget flere af deres veninder og kammerater med til dyrskuedag.

 

Fællesskab og socialt

En stor del af dagen var fællesskab og sammenhold mellem børnene. Derfor gik turen, efter alle 30 havde spist sig mætte i pizza, til Nørbæk Efterskole, hvor de spillede høvdingebold i skolens idrætshal.

- Det er sjovt at se, hvordan nogle børn virkelig går op i det med klipning og mønstring, mens andre brændte mere igennem til høvdingebold, fortæller Niels Nørgaard.

 

Klar til dyrskuestart

På Landbrugsmessen Gl. Estrup, som finder sted lørdag og søndag den 25. og 26. maj, vil Thomas Johansen fra Team Future Breeders, ligesom tidligere år, være tovholder for børnene, som blandt andet har mulighed for at sove sammen i et stort telt.

- Der var et rigtig godt sammenhold, som bare forstærkes på Gl. Estrup og mange af dem mødes igen på Landsskuet, fortæller Niels Nørgaard.