bannerPos

Ida Storm, sektordirektør i Seges Kvæg: - Alle kan fodre med 170 gram råprotein, uden det vil gå ud over ydelsen

Sektorsirektør i Seges Kvæg, Ida Storm, opfordrede de mange tilhørende ved årets Fodringsdag i Herning til at bruge mindre råprotein i foderrationen for at mindske ammoniakudledningen fra køerne.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
19-09-2020 15:08
Fodringsdagen i Herning blev indledt med en opfordring fra Seges Kvæg til at tænke på klimaet. Blandt andet ved at sænke råproteinindholdet i foderrationen for at reducere udledningen af ammoniak fra køerne.

Der blev budt velkommen til det ypperste af dansk kvægbrug, da Herning Kongrescenter dannede rammen for årets Fodringsdag, hvor rådgivere, forskere, udviklere, dyrlæger, landmænd og mange andre med interesse en kvægbrug, var samlet.

Dagens helt store tema var klima og miljø.

- Vores fælles udfordring er miljø og ammoniakudledning. Udledningen er for høj, og det har EU fået øje på. Vi har et reduktionskrav på 24 procent, sagde Ida Storm, sektordirektør i Seges Kvæg, som deltog i Fodringsdagen for første gang.

Hun pegede på, at en måde til at sænke ammoniakudledningen er at sænke råprotein-niveauet i foderrationen.

- Alle kan fodre med 170 gram råprotein pr. kilo tørstof, uden det vil gå ud over ydelsen, fastslog hun og henviste til forsøg, hvor man har sænket råproteinindholdet fra 180- til 160 gram, uden at det har påvirket ydelsen. Det blev bakket op af en konsulent fra salen, som havde gjort det samme i flere af sine besætninger.

Der mangler endnu forsøg, som viser, hvilken betydning et lavere råproteinindhold i foderrationen vil have på de virkeligt højtydende køer.

En lille reduktion vil spare meget

Det er i høj grad en stigende ydelse, som har medført en stigende ammoniakudledning.

- Men hvis vi kan sænke råprotin-indholdet med et par gram, reducerer vi udledningen med 500 tons, sagde Ida Storm og opfordrede til, at kvægbrugerne ikke skal bruge mere protein end højst nødvendigt, hvilket også vil kunne give en billigere ration.

Fra slutningen af september vil »gram råprotein pr. kilo tørstof« indgå som et KMP i DSM med en grænseværdi på 170 gram.

 

0

- Fødevareministeren burde stå hernede og tage ansvar

Formanden for pelsdyravlerforeningen på Gjøl var ikke tilfreds med, at alt ikke var clearet, før Fødevarestyrelsen, politi og hjemmeværn rykkede ud for at aflive de første mink.

Ny start i kendte lokaler

Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.
Side 1 af 97 (1938 artikler)Prev1234567959697Next