bannerPos

Landmænd inviterer klimaaktivist til debat

Mælkeproducent og bestyrelsesmedlem i Agri Nord, Jens Verner Pedersen, er både vært og deltager i debatten om landbrug og klima. Arkivfoto
09-09-2020 13:38

Agri Nord har i forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival inviteret en klimaaktivist fra Den Grønne Studenterbevægelse til debatmøde.

Agri Nord deltager igen med et debatarrangement, når Aalborg Kommune afvikler Bæredygtighedsfestival.

Denne gang er det bestyrelsesmedlem og mælkeproducent Jens Verner Pedersen, der sammen med klimaaktivist fra den Grønne Studenterbevægelse, Rosanna Børsting Sørensen skal debattere, hvordan landbruget bliver mere klimarigtigt.

Debatten afholdes hos Jens Verner Pedersen på Høndrupvej 8 i Hobro den 11. september fra klokken 14-15.

På grund af Covid-19 er hele bæredygtighedsfestivallen i år digital, og debatten livestreames på Agri Nords facebook-side. Der er også mulighed for at være med fysisk, men med et begrænset antal pladser.

Debatten er afgørende

De sidste to år har Agri Nord blandt andet haft besøg af Greenpeace og Danmarks Veganske Forening for at debattere landbrug og bæredygtighed.

- Diskussionen om klimaet er øverst på dagsordenen lige nu, og vi skal deltage i debatten, så vi kan forklare, hvorfor landbruget er en del af løsningen og ikke en del af problemet, siger Jens Verner Pedersen.

Han har mange bud på, hvordan landbruget kan gøre klimaforbedrende tiltag, så Danmark kan bevare sin fødevareproduktion.

- Det ville være nemmere at lukke det hele ned, og importere vores fødevarer, men det danske landbrug er et af verdens mest klimarigtige landbrug, så vi er forpligtede til at påtage os ansvaret for at lave en klimarigtig og bæredygtig produktion, siger han.

Landbruget skal med ombord

Klimaaktivist Rosanna Børsting Sørensen glæder sig også til debatten.

- Landbruget er en vigtig spiller i klimaspørgsmålet, og jeg synes, det er spændende at få dialogen, så vi kan få en bedre forståelse for hinandens synspunkter og måske blive enige om nogle ting, siger hun.

Hun lægger dog ikke skjul på, at hun ikke er imponeret over de indsatser, landbruget har gjort indtil nu på klimaområdet.

- Landbruget skal med ombord på klimadagsordenen, siger hun.

Ansvaret skal placeres

Agri Nord er også medarrangør af et debatarrangement på selv åbningsdagen for bæredygtighedsfestivallen den 9. september fra klokken 17-18. Her er emnet, hvem der er ansvarlig for, at fødevarerne er bæredygtige. Er det landmanden, forbrugeren, detailhandlen, caterfirmaerne eller politikerne?

Formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen deltager i den debat på landmandens vegne.

- Det er vigtigt, at vi møder både forbrugere og de andre aktører og får talt med dem om, hvad de forstår ved bæredygtighed, siger formanden.

Han opfodrer sine kollegaer til at deltage i debatten. Den kan ses via Grønt Aalborgs Facebook-side.

cc

0

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.

Charolais-passion startede med tom hestestald

I 1996 købte hendes forældre to charolais-køer. Siden har dyrskuer været en fast del af Pia Christensen og resten af familiens kalender. Charolaiserne havde også en klov med i spillet, da hun besluttede sig for at blive landmand.

- Det vil jeg gøre fremover

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr, Gjern. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.

Klovbeskæringskursus på levende ben

BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

DM i pløjning bliver uden tilskuere

Styregruppen bag LandboUngdoms DM i pløjning ved Aarhus har besluttet, at der ikke bliver adgang for tilskuere, når Danmarks bedste konkurrence-pløjere skal kåres den 10. oktober.

Fuld fart på entreprenørmaskinerne

Der er travlt hos Nicolaisen & Larsen A/S, som blandt andet har haft forhandlingen af JCB siden 1975.

At arrangere et DM i en corona-tid

Da LandboUngdom Region Århus for to år siden sagde ja til at stå i spidsen for DM i pløjning, var der ingen, der havde hørt ordet »corona«. Det har i den grad været et år, hvor styregruppen bag har måttet ændre planer i takt med myndighedernes udmeldinger. Nu gør gruppen alt for, at det skal blive et godt stævne for pløjerne.

11 eksperter i klima og bæredygtighed

11 medarbejdere i Agri Nord kan nu kalde sig RISE-konsulenter og er klar til at varetage fremtidens rådgivning i klima og bæredygtighed.

Semler Agro har fået en god start i Himmerland

I sommers rykkede Semler Agros afdeling i Mejlby teltpælene op og flyttede fire kilometer væk til en mere moderne og effektiv lokation ved motorvejskrydset i Himmerland. Manden i spidsen for Himmerland er 37-årige Jacob Bach, der også er afdelingsleder i Semler Agro i Trige.
Side 1 af 94 (1876 artikler)Prev1234567929394Next