bannerPos

Kimbrerskuet 2020 gennemføres som et tredages skue

Kimbrerskuet 2020 bliver en realitet – dog over tre dage. Arkivfoto: Tenna Bang
12-08-2020 11:26

Kimbrerskuet – landsdelens største indendørs dyrskue, afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 2. – 4. oktober 2020. Ledelsen har netop sagt »GO« for at skuet gennemføres som planlagt, fortæller arrangørerne Messecenter Vesthimmerland, Nf Plus og Agri Nord.

Covid-19 har lavet om på rigtig meget i vores samfund, efter at sundhedskrisen ramte Danmark i starten af marts måned.

Ledelsen på Kimbrerskuet har fulgt udviklingen tæt hen over foråret og sommeren, for at vurdere, om det er muligt at gennemføre skuet den 1. weekend i oktober som planlagt.

- Vi har nu mindre end to måneder til tidspunktet for Kimbrerskuets afvikling. Vi kan derfor ikke trække beslutningen omkring Kimbrerskuets gennemførelse længere, udtaler Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland.

De nuværende regler i forhold til Covid-19 giver Messecenter Vesthimmerland mulighed for at forsamle op til cirka 1.400 personer samtidig til messer og lignende arrangementer, hvilket er acceptabelt i forhold til at gennemføre skuet.

Kimbrerskuet udvides til tre dage

Ledelsen på Kimbrerskuet har besluttet at udvide skuet til tre dage for at sprede publikum og dyreudstillere over nogle flere dage, så risikoen for at måtte afvise gæster bliver mindre.

- På skuets første dag vil konkurrencerne indenfor Malkekvæg og kødkvægsracen Charolais blive afviklet. Lørdag vil primært stå på konkurrencer inden for kødkvæg og søndag vil stå i hestenes tegn med konkurrencer både på de udendørs mønstringsbaner og indendørs i ringen. Der vil være konkurrencer indenfor får, høns, duer og kaniner både fredag og lørdag, fortsætter Ulrik Lund, som er formand for Kimbrerskuet.

Hestene på Kimbrerskuet får hele søndagen for sig selv, hvilket giver mulighed for flere aktiviteter – både indendørs i den store fremvisningsring og udendørs på mønstringsbanerne.

Nye tiltag på Kimbrerskuet 2020

Kimbrerskuet 2020 vil også byde på flere forskellige nyheder. Blandt andet vil der blive afholdt en kødkvægsauktion fredag aften, men en række dyr under hammeren.

Under auktionen, vil vi skabe stemning blandt publikum med lys, røg og en auktionarius, der kan skabe lidt fest og farver.

Stor opbakning til Food- og Torvemarked

Kimbrerskuet har allerede oplevet en stor opbakning fra udstillerne.

- Vi har oplevet en fantastisk opbakning blandt vores mange maskinudstillere, der glæder sig til at vise deres produkter frem for landbruget. Vi kan tydeligt mærke, at vores mange udstillere har været afskåret fra at vise deres produkter og nyheder frem for kunderne i et halvt år, hvilket skaber ekstra interesse for vores skue, fortæller Brian Otte.

De fleste af udstillerne på maskinudstillingen er mest relateret mod malkekvæg og kødkvæg, hvorfor maskinudstillingen i hal 1 vil være lukket for publikum søndag d. 4. oktober, da skuet forventer, at det primært vil være hesteinteresserede gæster og udstillere, der besøger Kimbrerskuet denne dag.

Tilmelding af dyr starter nu

Tilmeldingerne af dyr er begyndt at indløbe.

- De næste par uger får vi rigtig travlt med at modtage tilmeldinger af dyr til Kimbrerskuet, udtaler dyreskuekoordinator Jonna Christoffersen, der har det store overblik over dyrene på Kimbrerskuet.

Hun forventer stor interesse inden for alle dyregrupperne, da ingen jo har haft mulighed for at vise deres dyr frem denne sommer.

Corona-situationen udvikler sig

Corona-udviklingen og smittetrykket bekymrer dog Kimbrerskuet meget

– Vi følger situationen meget tæt, og sikrer os naturligvis at alle anbefalinger og retningslinjer i forhold til afstand, hygiejne og symtomfri adfærd blandt gæster, udstillere og medarbejdere overholdes til punkt og prikke. Vi vil på ingen måde gå på kompromis med sikkerheden for vores mange besøgende, frivillige og medarbejdere, hvorfor det vil være en klar forudsætning, at Kimbrerskuet kan gennemføres forsvarligt og trygt for alle, siger Brian Otte.

teba

0

Fra nytår gælder nye skærpede regler for selskaber

Flere landmænd vælger at drive deres landbrugsvirksomhed i et anparts- eller aktieselskab. Sine Storgaard, advokat i Norden Advokatfirma, advarer om, at der allerede til næste år kommer nye skærpede regler, man skal være opmærksom på.

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.
Side 1 af 94 (1866 artikler)Prev1234567929394Next