bannerPos

De unge tiltrak opmærksomheden på Kimbrerskuet

Der var hektisk aktivitet, da elever fra Nordjyllands Landbrugsskole og deres hjælpere gjorde klar til at gå i ringen, som prikken over i´et på deres valgfag Cowstyling.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
10-10-2019 15:23
20 1. Hovedforløbselever fra Nordjyllands Landbrugsskole deltog i skolens valgfag Cowstyling, som foregik i Messecenter Vesthimmerland midt under Kimbrerskuet. De elever, der havde lyst, stillede til bedømmelse mod garvede udstillere og det bar især frugt for en af eleverne.

Stemningen var intens fredag morgen i det fjerneste hjørne af stalden i Messecenter Vesthimmerland, hvor pensionerede landmænd, entusiastiske udstillere og barnevogne med dagplejebørn fulgte interesserede med i, hvordan 20 studerende fra 1. Hovedforløb på Nordjyllands Landbrugsskole tog hul på anden dagen af deres valgfag Cowstyling, et valgfag hvor de unge lærer at vaske, klippe og mønstre en kvie.

Et par elever stod med hver sin sorte spand i den ene hånd og en køkkenrulle i den anden og havde »lortevagten« bag 10 kvier, mens andre var i fuld gang med hårtrimmere, spraydåser og lak.

Som noget nyt havde Nordjyllands Landbrugsskole i år valgt at holde Cowstyling i forbindelse med Kimbrerskuet, torsdag og fredag.

Her var der torsdag undervisning i, hvordan man trækker og mønstrer en kvie i ringen og undervisning i, hvad man bedømmer efter til et dyrskue. To ting som henholdsvis Nanna Hammershøj, avlsrådgiver ved VikingDanmark, og Erik Haahr Pallesen, Anderstrup Holstein, stod for, mens Ditte Hammershøj, har været tovholder og underviser på valgfaget.

Flere af eleverne var dagen forinden, da valgfaget begyndte, fuldstændig nye i det med at trække med kvier. En af dem var Theis Samsø Møller. Han fik stillet en 10 måneder gammel Praser-datter til rådighed - alle kvierne kom fra Kærgaard Holstein ved familien Hammershøj.

Og samarbejdet mellem ham og kvien gik så godt, at han fredag valgte at trække kvien til bedømmelse mod de garvede udstillere og stod til sidst tilbage med skuets bedste Holstein-kvie.

Blandt andet også derfor var det også en helt høj Ditte Hammershøj, som kunne se tilbage på to dages valgfag over alle forventninger, hvor flere elever endda var blevet i messecenteret torsdag efter de havde »fri« for at få det hele med.

0

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.
Side 1 af 97 (1935 artikler)Prev1234567959697Next