bannerPos

De unge tiltrak opmærksomheden på Kimbrerskuet

Der var hektisk aktivitet, da elever fra Nordjyllands Landbrugsskole og deres hjælpere gjorde klar til at gå i ringen, som prikken over i´et på deres valgfag Cowstyling.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
10-10-2019 15:23
20 1. Hovedforløbselever fra Nordjyllands Landbrugsskole deltog i skolens valgfag Cowstyling, som foregik i Messecenter Vesthimmerland midt under Kimbrerskuet. De elever, der havde lyst, stillede til bedømmelse mod garvede udstillere og det bar især frugt for en af eleverne.

Stemningen var intens fredag morgen i det fjerneste hjørne af stalden i Messecenter Vesthimmerland, hvor pensionerede landmænd, entusiastiske udstillere og barnevogne med dagplejebørn fulgte interesserede med i, hvordan 20 studerende fra 1. Hovedforløb på Nordjyllands Landbrugsskole tog hul på anden dagen af deres valgfag Cowstyling, et valgfag hvor de unge lærer at vaske, klippe og mønstre en kvie.

Et par elever stod med hver sin sorte spand i den ene hånd og en køkkenrulle i den anden og havde »lortevagten« bag 10 kvier, mens andre var i fuld gang med hårtrimmere, spraydåser og lak.

Som noget nyt havde Nordjyllands Landbrugsskole i år valgt at holde Cowstyling i forbindelse med Kimbrerskuet, torsdag og fredag.

Her var der torsdag undervisning i, hvordan man trækker og mønstrer en kvie i ringen og undervisning i, hvad man bedømmer efter til et dyrskue. To ting som henholdsvis Nanna Hammershøj, avlsrådgiver ved VikingDanmark, og Erik Haahr Pallesen, Anderstrup Holstein, stod for, mens Ditte Hammershøj, har været tovholder og underviser på valgfaget.

Flere af eleverne var dagen forinden, da valgfaget begyndte, fuldstændig nye i det med at trække med kvier. En af dem var Theis Samsø Møller. Han fik stillet en 10 måneder gammel Praser-datter til rådighed - alle kvierne kom fra Kærgaard Holstein ved familien Hammershøj.

Og samarbejdet mellem ham og kvien gik så godt, at han fredag valgte at trække kvien til bedømmelse mod de garvede udstillere og stod til sidst tilbage med skuets bedste Holstein-kvie.

Blandt andet også derfor var det også en helt høj Ditte Hammershøj, som kunne se tilbage på to dages valgfag over alle forventninger, hvor flere elever endda var blevet i messecenteret torsdag efter de havde »fri« for at få det hele med.

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next