bannerPos

De unge tiltrak opmærksomheden på Kimbrerskuet

Der var hektisk aktivitet, da elever fra Nordjyllands Landbrugsskole og deres hjælpere gjorde klar til at gå i ringen, som prikken over i´et på deres valgfag Cowstyling.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
10-10-2019 15:23
20 1. Hovedforløbselever fra Nordjyllands Landbrugsskole deltog i skolens valgfag Cowstyling, som foregik i Messecenter Vesthimmerland midt under Kimbrerskuet. De elever, der havde lyst, stillede til bedømmelse mod garvede udstillere og det bar især frugt for en af eleverne.

Stemningen var intens fredag morgen i det fjerneste hjørne af stalden i Messecenter Vesthimmerland, hvor pensionerede landmænd, entusiastiske udstillere og barnevogne med dagplejebørn fulgte interesserede med i, hvordan 20 studerende fra 1. Hovedforløb på Nordjyllands Landbrugsskole tog hul på anden dagen af deres valgfag Cowstyling, et valgfag hvor de unge lærer at vaske, klippe og mønstre en kvie.

Et par elever stod med hver sin sorte spand i den ene hånd og en køkkenrulle i den anden og havde »lortevagten« bag 10 kvier, mens andre var i fuld gang med hårtrimmere, spraydåser og lak.

Som noget nyt havde Nordjyllands Landbrugsskole i år valgt at holde Cowstyling i forbindelse med Kimbrerskuet, torsdag og fredag.

Her var der torsdag undervisning i, hvordan man trækker og mønstrer en kvie i ringen og undervisning i, hvad man bedømmer efter til et dyrskue. To ting som henholdsvis Nanna Hammershøj, avlsrådgiver ved VikingDanmark, og Erik Haahr Pallesen, Anderstrup Holstein, stod for, mens Ditte Hammershøj, har været tovholder og underviser på valgfaget.

Flere af eleverne var dagen forinden, da valgfaget begyndte, fuldstændig nye i det med at trække med kvier. En af dem var Theis Samsø Møller. Han fik stillet en 10 måneder gammel Praser-datter til rådighed - alle kvierne kom fra Kærgaard Holstein ved familien Hammershøj.

Og samarbejdet mellem ham og kvien gik så godt, at han fredag valgte at trække kvien til bedømmelse mod de garvede udstillere og stod til sidst tilbage med skuets bedste Holstein-kvie.

Blandt andet også derfor var det også en helt høj Ditte Hammershøj, som kunne se tilbage på to dages valgfag over alle forventninger, hvor flere elever endda var blevet i messecenteret torsdag efter de havde »fri« for at få det hele med.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Pløjefri englændere overbeviste vendelbo

For seks år siden, sagde pløjefri dyrkning ikke Søren Christensen noget. I dag kunne han ikke drømme om at sætte en plov eller dybdeharve i jorden andre steder end der, hvor han har lejet jord med kartofler.

Danish Crown Beef spår stigende priser

Efter mange måneder med modvind og faldende priser på oksekødet, så begynder Danish Crown Beefs CEO Finn Klostermann at se de første tegn på bedring.

Et første år med mange investeringer

En samarbejdsvillig bank har gjort det muligt for Thomas Staun at nå længere på sit første år som selvstændig, end han havde turdet håbe på.

Græskar vinder frem på de danske marker

Siden 2015 er arealet af græskarmarker steget med næsten 50 procent. De store orange græskar ender både som dekorative lanterner i fejringen af Halloween og i køkkenet, hvor de indgår i madlavningen.

Storfusion er en realitet

Fynboerne stemte ja og rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til et stort rådgivningsselskab, der får nyt navn.
Side 1 af 60 (1195 artikler)Prev1234567585960Next