bannerPos

5.000 gæster på Kimbrerskuet

Christian Carus

Journalist
11-10-2018 10:58
Arrangørerne mærkede ikke, at malkekøerne manglede på Kimbrerskuet i Aars.

Selvom der var flere kødkvæg og heste end tidligere år, havde man lidt frygtet, hvad det ville komme til at betyde, at antallet af malkekøer i ringen på årets Kimbrerskue i Aars var faldet ned på den gale side 30.
Efter skuet kunne direktør for Messecenter Vesthimmerland, Brian Otte, dog konstatere, at det ikke smittede af på antallet af gæster.
- Vi vurderer, at vi har haft omkring 5.000 gæster. Fredag har vi haft cirka 150 flere besøgende end sidste år, mens der var små 100 flere, der kiggede forbi lørdag. Så på den front er vi tilfredse, siger Brian Otte, der også kan give skuet et godkendt-stempel fra maskin- og produktudstillerne.
- Vi har været rundt hos de forskellige udstillere, og der har været generel tilfredshed med skuet. De melder, at der har været mennesker at snakke med hele tiden, og der også har været gæster med noget kød på i forhold til udstillernes kommercielle interesser. Så udstillerne har også givet os thumbs-up. Og det er alfa omega. Vi skal kunne fylde Hal 1 op, for det er ingen hemmelighed, at det er produktudstillerne, der får arrangementet til at løbe rundt, konstaterer direktøren.

Speakers Corner til genovervejelse

Brian Otte glæder sig over, hvordan et par nye tiltag i den lille ring, fåreklipning og dyrskueklargøring af heste blev godt modtaget, mens de faglige indslag i Speakers Corner skal op til genovervejelse.
- Jeg vil ikke kalde indslagene en decideret fiasko, men vi havde bestemt håbet på 10-20 flere tilhørere til hvert oplæg. Derfor skal vi selvfølgelig også sætte os ned og overveje, hvad vi gør næste år, men jeg tror nu stadig vi vil prøve med et Speakers Corner igen.
Det var dog uden sammenligning 4H’s indslag om »Naturens spisekammer«, der nød størst opbakning blandt gæsterne.
 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next