bannerPos

Godt pløjestævne trods svære forberedelser

Jan Blume tog sejren med god afstand til Kjeld Anholm og Calle Jonassen på anden- og tredjepladsen.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
23-10-2019 12:21
Mens vejret besværliggjorde forberedelserne til DM i pløjning med hest, skinnede solen på konkurrencedagen og arrangørerne kan se tilbage på et velbesøgt stævne.

Det var den regerende europamester Jan Blume, der på suveræn vis tog titlen som Danmarksmester i pløjning med hest forleden, mens vinderen af de seneste to DM-stævner i 2017 og 2015, Søren Rasmussen, måtte tage til takke med en 10.-plads blandt de 16 deltagere.

DM-stævnet blev arrangeret af Himmerlands Køre- og Rideforening, som havde allieret sig med Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, i bestræbelserne på at finde den bedst egnede konkurrencejord, og værterne kan nu se tilbage på et vellykket stævne.

- Vi har endnu ikke gjort det endelig resultat op, men der var pænt med publikum, og plovkroen var så velbesøgt, at der blev udsolgt omkring middagstid, så der måtte sendes bud efter nye forsyninger. Så det gik rigtig godt, fortæller Jens Juul fra Himmerlands Køre- og Rideforening, der udover at have været med til at arrangere stævnet også var det lokale islæt i konkurrencen, hvor han pløjede sig til en syvendeplads.

- Det var helt fint at ende lige over midten. Både når man tænker på, at hest og plov ikke har fået helt så meget opmærksomhed op til stævnet, hvor der har været mange andre ting at tænke på i forbindelse med forberedelserne, og at det altså ikke er hvem som helst, man er oppe imod ved sådan et stævne, fortæller Jens Juul.

 

Svære forberedelser

Mens vejrguderne var nogenlunde venligt stemt på konkurrencedagen, havde de givet Jens Juul og kompagni masser af udfordringer op til stævnet, hvor regnen tvang dem til at lave om på planerne.

- Selve jorden, vi pløjede på, var super, og kunne godt klare vandet, men i forhold til parkering og at sætte stævnestalden op om onsdagen inden stævnet, var det kaotisk. Heldigvis viste landbrugsskolen stor velvillighed, så vi kunne rykke ind hos dem. Sammen med gårdejer Søren Staun har de virkelig arbejdet hårdt for at få tingene til at lykkedes, så det er vi meget taknemmelig for, siger Jens Juul.

 

 

 

 

DM i pløjning med hest

Top 3

1. Jan Blume, Dansk Køre Selskab            195,3 point

2. Kjeld Anholm, Dansk Køre Selskab       188,3 point

3. Calle Jonassen, Thy Køreselskab         186,5 point

0

Velkommen til Hest & Rytter-messen

Der bliver budt på masser af spændende oplevelser og events, når messen Hest & Rytter slår dørene op i dagene den 5. – 8. marts i Herning.

Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Større kapacitet på kartoffeloptager

Grimme Varitron selvkørende kartoffelmaskiner fås nu med 435 og 460 hk 6-cylindret Mercedes-Benz motor.

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Pæne køer og høj ydelse hænger sammen

Engang var der forskel på en produktionsko og en dyrskueko. Sådan er det ikke længere hos landets højstydende holsteinbesætning, Anderstrup Holstein. Her skal hver eneste ko kunne tjene penge for at have en berettigelse i stalden.

Energifyldt og engageret kvægelev vinder pris

På Kvægkongres 2020 i Herning blev den nye pris, Årets elev i kvægproduktion, uddelt. Vinderen blev den engagerede, ambitiøse og nysgerrige kvægelev, Laura Meier Lassen fra Nordjyllands Landbrugsskole.

Fejl i annonce i LandbrugNord

Det er med beklagelse at LandbrugNord har indrykket en forkert annonce vedrørende åbent-hus-arrangement hos J. Hundahl A/S. J. Hundahl holder åbent hus i næste uge fredag den 28. februar fra klokken 13.00 til 21.00 samt lørdag den 29. februar fra kl. 10.00 til 15.00. LandbrugNord beklager fejlen.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Mykotoksiner kræver detektivarbejde

Det kan være svært at fastslå, om mykotoksiner er grunden til, at køerne hænger i bremsen. Seks punkter kan dog være med til at stille diagnosen.
Side 1 af 69 (1375 artikler)Prev1234567676869Next