bannerPos

Foderring holder styr på foderet og minimerer spild

Måske en julegaveide til hestene. Man er i hvert fald glad for den nye foderring på Stutteri Vidtskue ved Bjerringbro, og hestene er gode til »at holde hovedet ind over«.

Tenna Bang

Journalist
03-12-2018 08:30
Undgå at hestene tramper i stråfoderet og få mere ud af ballerne med den nye »sikkerheds-foderring«

Selvom det nok ikke bliver den nemmeste julegave at få ind under juletræet, kan det være et højt ønske for flere hesteejere med den nye »sikkerheds-foderring«. I hvert fald hvis de efterlader ballen med hø eller wrap på folden uden beskyttelse. Mange vil sikkert opleve et stort foderspild. Dyrene får hurtigt splittet ballen ad og tramper derefter rundt i foderet. Og når det først er forurenet og beskidt, gider de ikke æde det længere. Men ved at anvende en foderring kan man holde sammen på foderet og minimere spild.

Den nye »sikkerheds-foderring« er udviklet af OK Plast i Horsens, og skal netop sørge for at holde sammen på foderet. Plast foderringen er udviklet på opfordring af hesteejer Niels Bo Jensen, Viborg, som længe havde efterlyst en let og sikker foderring. Foderringen skulle ifølge Niels

Bo være nem at flytte, så man undgår, at resterne fra den gamle balle forurener den nye balle.

Nem at flytte

Med en vægt på kun 45 kilo og en indvendig diameter på 180 centimeter er resultatet overbevisende. Foderringen løftes op på højkant og rulles hen til den nye placering, hvor den nye balle sættes i uden risiko for kontaminering fra det gamle foder. Alternativt kan man sætte foderringen ned over den nye balle.

- Sådan én har jeg altid været på udkig efter. Den er dejlig nem at flytte, og så er jeg glad for, at det nederste af ringen runder ind mod foderet, så hestene får bedre plads til hovene og ikke støder i mod. fortæller Jens Ulrik Brix fra Stutteri Vidtskue ved Bjerringbro.

Dyrenes sikkerhed har været højt prioriteret ved udformningen. Således er plasten flot afrundet, og der er ingen skarpe kanter eller hjørner. Foderringen lever i øvrigt op til kravet, at hesten skal æde i dens naturlige stilling for at mindske risikoen for luftvejslidelser og opretholde normal slitage på tænderne. 
 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next