bannerPos

Send foderhandlen i licitation

Caroline Kold Simonsen og Peter Jakobsen opfordrer til at sende foderhandlen i licitation.
28-07-2020 08:08

Igen i år melder LandboNords fodereksperter om store forskelle på de tilbud, man som landmand kan få på foder i øjeblikket. Derfor opfordrer de til at sende foderhandlerne i licitation, inden der handles.

Fagchef for Foder i LandboNord, Peter Jakobsen, er ikke i tvivl om hvad hans råd, til de landmænd der skal ud på fodermarkedet i øjeblikket, er.

- Jeg ser overraskende store udsving på foderpriserne mellem firmaerne, og der er mange penge at spare for svineproducenterne ved at vælge den rigtige foderleverandør. Konkurrencen mellem foderproducenterne ser igen i år ud til at være stor, og det skal man som køber benytte sig af, siger Peter Jakobsen.

Han følger løbende priserne sammen med svinerådgiver Caroline Kold Simonsen, og med høsten lige rundt om hjørnet, nærmer højsæson for foderhandler sig også.

- Handlerne danner jo fundamentet for det kommende års indtjening, så en foderhandel bør være alt andet end en lotteriseddel, hvor du er tvunget til at tage en hurtig beslutning baseret på et godt tilbud – eller en handel baseret på hvem du plejer at handle med, siger Caroline Kold Simonsen.

Store forskelle

Markedet for foderindkøb er hele tiden i bevægelse, og LandboNords SvineRådgivning følger udviklingen og sender foderhandler i licitation for landmænd, der vil sikre sig den bedste handel, hvor der ofte er hundrede tusinde kroner til forskel.

- Når der skal indkøbes foder, er det vigtig at vi får lavet en beskrivelse af kravene til blandingerne, således blandingerne til ny fodersæson skaber den bedste produktivitet i besætningen. Det er ikke ualmindeligt, at du bliver tilbudt en færdig blanding, som når du fodrer med den, gør mere skade end gavn i besætningen, siger Peter Jakobsen.

Derfor er anbefalingen fra LandboNord at tage kontakt til sin foderrådgiver og høre om mulighederne for at sende foderhandler i licitation.

- Jeg ser overraskende store udsving på foderpriserne mellem firmaerne, og der er mange penge at spare for svineproducenterne ved at vælge den rigtige foderleverandør.

Peter Jakobsen, LandboNord

cc

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next