bannerPos

Ny handelsplatform i Thy

Commoditrader er en ny handelsplatform, hvor man kan købe og sælge korn og råvarer – en slags blå avis for landbruget. I Spidsen står ejerne ejerne Ida Boesen og Julie Karl Koch Fahler
06-05-2019 07:23

Commoditrader lancerer en digital handelsplatform for korn og råvarer. Målet er en løsning, der gør handel mellem to parter mere enkel og effektiv – lokalt og på tværs af grænser. Virksomheden har hovedsæde i København, men netop åbnet en afdeling i Vorupør i Thy.

Landbruget har fået et nyt værktøj, når de skal handle korn og råvarer. Virksomheden Commoditrader har slået dørene op for en digital markedsplads og inviterer alle i landbruget indenfor.

Firmaet er startet i København, hvor der også stadig er hovedsæde, men ejerne Ida Boesen og Julie Karl Koch Fahler tog for nogle måneder siden et alternativt valg: De åbnede et kontor i Vorupør.

- Selvom vi er en digital virksomhed, så er det enormt vigtigt for os at være rigtig meget ude hos brugerne, for at være sikre på, at det produkt, vi udvikler, rent faktisk opfylder deres behov, og ikke bare er designet bag et skrivebord i København. Og nu er der jo ikke så mange landbrug i Nordhavn i København, så vi måtte kigge lidt ud, fortæller den ene af stifterne Julie Karl Koch Fahler.

 

Både ind- og udland

På kontoret i Vorupør har de ansat to nye medarbejdere fra byen. Den ene er Sigrid Bruun Jakobsen, der er født i Århus og har boet i Vorupør de seneste 8 år. Hun er kontoruddannet og har fået ansvaret for at lede Commoditraders kundeservice. Den anden hedder Alexandra Suciu Sørensen. Hun er Rumæner og har boet i Vorupør i tre år. Alexandra har en kandidatgrad indenfor management og marketing og bringer en masse vigtige ressourcer til Commoditrader, der snart også skal åbne for handel i Øst- og central Europa. Det betyder, at hun nu kan bo i Danmark og samtidig udnytte sin viden og sproglige kompetencer professionelt.

 

Varer og priser i markedet

På markedspladsen giver Commoditrader et samlet overblik over varer og priser i markedet. Man kan lave både købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer, ligesom det er muligt at booke logistik direkte på platformen.

Ideen er at give brugerne alle de nødvendige redskaber og forudsætninger for at varetage handlen selv.

- Vi har med udviklingen af Commoditrader fokuseret på at udvikle et redskab til landbruget og den omkringliggende handel, som skal gøre det nemmere at sammenligne priser fra flere købere og sælgere i markedet. Det har været en enormt stor opgave at simplificere alle kompleksiteterne, som ligger i handlen, men nu er vi klar til at byde landbruget indenfor i et mere åbent og demokratiseret marked, og dét har vi glædet os til, fortæller Ida Boesen.

 

Landmænd har ventet på det rigtige værktøj

Commoditrader vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst’18 og har siden været i en intens udviklingsfase sammen med 70 testbrugere bag lukkede døre. En af dem er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, Siggaard Agro i Skive, som første gang hørte om projektet, da AgroMarkets og Commoditrader i efteråret til en lang række Handelserfamøder sammen åbnede op for debatten om digitalisering af handlen. Han har været med fra starten og håber, at platformen får luft under vingerne:

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen.

 

Gratis brug og handel

Det er gratis at oprette en bruger og handle på platformen. For dem der har behov for mere avancerede funktioner, bliver det senere muligt at tilkøbe yderligere services og funktioner, efterhånden som de bliver bygget på.

Bag platformen står Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (Idavang og DFA) samt Iben og Anders Møller (Kattrup Gods).
0

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.

Etablering af kløvergræs er godt i august

Udbyttegevinsten i første slæt 2021 ved etablering primo august er omkring 1.000 FEN pr. hektar sammenlignet med såning omkring 1. september, oplyser DLF Seeds

Tips til høsttiden

Selv om det primært er høsten, der er i fokus på denne tid af året, er der også andre vigtige ting, der skal overvejes vedrørende markbruget. Brug også tiden på mejetærskeren til overblik.
Side 1 af 88 (1756 artikler)Prev1234567868788Next