bannerPos

Dansk landbrug er en hold-sport

Det var en skarpere beretning end vanligt hos Landboforeningen Midtjylland.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
28-03-2019 15:34
Der skal ikke mange brodne kar til, for at gøre det surt for de andre på holdet. Derfor opfordrede Landboforeningen Midtjylland medlemmerne til at gå hjem og se sig selv og sin bedrift i øjnene.

Landboforeningen Midtjylland, som har over 1.000 medlemmer primært i Viborg og Silkeborg kommuner, var samlet til generalforsamling.

Her langede formand Frede Lundgaard Madsen og 2. næstformand Mads Niær Kristensen i den grad ud efter de 120 fremmødte i LMOs lokaler i Viborg, da de sammen holdte aftenens beretning.

- Når jeg kommer forbi en mark, som er nedsprøjtet med glyphosat og ser at selv græsrabatten er gået ud, så er det dårligt landmandsskab, dårligt håndværk og mangel på respekt, lød det fra Mads Niær Kristensen med et billede af selv samme situation.

Han fortsatte til de udfordringerne, der er hos nogle af medlemmerne med overdækning af deres gyllebeholdere.

- Det giver »licence to produce« at overholde loven. Hvis ikke I gør det, er det simpelthen mangel på respekt, lød det.

 

Kom sikkert i mål

»Licence to produce« var beretningens tema og der blev stillet spørgsmålstegn ved, om den måde landmændene har drevet landbrug på de sidste 10-15 år har givet »licence to produce« eller man, set i bakspejlet burde have udvist mere mådehold og eftertænksomhed.

- Vi må ikke køre hurtigere end at vi stadig har magt over bilen. Vi skal have begge hænder på rettet og det gælder ikke om at komme først, men sikkert i mål. Nogle kørte for stærkt gennem svinget og er skredet ud, de sidder fast og hos flere er der nok ikke andet for, end at åbne døren og stige ud, sagde Frede Lundgaard Madsen, og henviste til at halvdelen af landets heltidsbedrifter enten har en uholdbar økonomi eller en sårbar økonomi.

Frede Lundgaard Madsen blev senere genvalgt som formand for foreningen.

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next