bannerPos

Aflyste generalforsamling for anden gang

Formand Morten Agger ærgrer sig over, at corona igen er kommet i vejen for generalforsamling i Lemvigegnens Landboforening, men med stigende smittetryk i området turde en enig bestyrelse ikke andet. Arkivfoto: Tenna Bang

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
23-09-2020 12:33
Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Da statsminister Mette Frederiksen i marts måned lukkede Danmark ned på grund af corona-pandemien, valgte man hos Lemvigegnens Landboforening at udskyde generalforsamlingen til 22. september. Både fordi man vurderede, at det var det bedste tidspunkt i forhold til arbejdet i marken og fordi, man havde håbet på, at jo længere man udsatte det, jo større var sandsynligheden for at corona ikke igen kom i vejen.

Den udsatte generalforsamling kunne da også godt blive afviklet uden at bryde sundhedsmyndighedernes anbefalinger og restriktioner, men alligevel valgte en enig bestyrelse at aflyse.

- Vi turde simpelthen ikke. Der er mere smitte i området nu, end der var i foråret, og selvom risikoen måske ville være lille for at sprede noget, ville vi ikke løbe risikoen. En landmandsfamilie smittet til generalforsamlingen ville være en for meget, konstaterer Morten Agger, der sidste år blev valgt til formand efter kampvalg mod tidligere formand Bent Graversen.

- Samtidig vurderede vi, at en generalforsamling ikke var livsnødvendig. Vi har en god økonomi, en forening i god gænge, og der er ikke nogen, der har hørt om voldsom utilfredshed. Derfor valgte vi at aflyse, fortæller formanden, der har fastsat næste års generalforsamling til 16. marts.

Håbede på valg

Selvom økonomien kører og der ikke umiddelbart ulmer utilfredshed i Lemvigegnens Landboforening, ærgrer Morten Agger sig over aflysningen. Ikke mindst fordi det betyder, at hele hans andet år i spidsen for en forening, der har formandsvalg hvert år, kommer til at foregå uden nye stemmer i ryggen.

- Nogle har i sjov sagt »vi vidste ikke, at der var blevet diktatur i landboforeningen«, men det er bestemt ikke for at være sikre på at blive siddende, at vi har valgt at aflyse. For jeg ville rigtig gerne have haft en helt normal afstemning, og også give folk muligheden for at pege på andre, hvis det var det, de ville. Jeg synes også, vi har vist vores gode vilje ved at forsøge at afvikle generalforsamling to gange i år, men desværre er blevet forhindret på grund af omstændighederne, siger Morten Agger, der med aflysningen også har udskudt en ny strategi i forhold til rådgivningsdelen i Lemvigegnens Landboforening.

- Den slags kan vi ikke gennemføre uden en ny generalforsamling, forklarer han.

Masser af emner

Mens aflysningen kommer i vejen for de demokratiske processer i foreningen, ærgrer Morten Agger sig også over, at der ikke bliver mulighed for at gennemgå og debattere landbrugets aktuelle udfordringer på traditionel vis.

For listen af emner til formandsberetningen var lang:

- Op- og nedture for afregningspriserne, svinepest, efterafgrøder, BNBO, paragraf 3-områder, hvor har vi oppositionen i forhold til regeringen, CO2, klima og hvordan ligger tingene i forhold til pesticidforbud? Der er masser af ting, der rører sig lige nu. På den positive side har vi også at det ser bedre ud i forhold til likviditet og samarbejde med bankerne, lyder opremsningen fra formanden, der også nævner Brexit, handelsaftale mellem Kina og USA samt CAP-reformer som emner i den beretning, der nu må vente til marts eller komme ud som brudstykker i nyhedsbreve og lignende.

- Heldigvis er mange landmænd i dag godt oplyst, så på den måde er det ikke den helt store katastrofe. Men vi kommer til at mangle den snak og den debat, en generalforsamling plejer at give.

0

- Fødevareministeren burde stå hernede og tage ansvar

Formanden for pelsdyravlerforeningen på Gjøl var ikke tilfreds med, at alt ikke var clearet, før Fødevarestyrelsen, politi og hjemmeværn rykkede ud for at aflive de første mink.

Ny start i kendte lokaler

Selvom medarbejdere, maskiner og ydervægge er de samme som de sidste mange år hos maskinforretningen i Støvring, er der sket mange forandringer, siden man åbnede under Brdr. Thorsen 1. maj.

Fra montør til afdelingsleder i to afdelinger

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, overdrog sidste sommer stafetten i de to jyske afdelinger i Viborg og Redsted til den erfarne Semler Agro-mand Tony Pinholt. Nu kan den nye afdelingsleder se tilbage på et begivenhedsrigt år, der har rustet begge afdelinger til fremtiden.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.
Side 1 af 97 (1938 artikler)Prev1234567959697Next