bannerPos

Fremtidens Landmand i afsætning: Søren fra Nyborggaard

PR-foto

Alexander Dornwirth

Videojournalist
29-11-2018 20:30
Fremtidens Landmand i kategorien Afsætning er Søren Skjølstrup Jensen fra Nyborggaard ved Vildbjerg på grund af hans arbejde med at producere og afsætte højkvalitetsprodukter med en historie.

Søren Skjølstrup Jense fra Nyborggaard driver et unikt nichelandbrug, med i alt cirka 110 hektar, heraf ca. 50 hektar hørfrø til
produktion af hørfrøolie og 8 hektar hamp til hampefrøolie og hampeprotein.

Her er tale om en nicheproduktion – fra jord til bord - af en række produkter, blandt andet spiseolie. Nyborggaards produkter (dvs. hørfrøolie, hampefrøolie, hampeprotein og rapsolie) sælges på gårdens egen webshop og gårdbutik samt i alle landets helsekostbutikker lige som der eksporteres til Island.

Nogle af produkterne afsættes til Helsam som private label. Nyborggaards mål er at fortsætte med at producere højkvalitetsprodukter med en
historie. Der satses mere på specialmarkedet helsekost end på volumen.

Målet med kåringen er at sætte fokus på nye veje til vækst i landbruget. Priserne blev uddelt i forbindelse med Agromek, som er Nordeuropas største landbrugsmesse.

Adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung, stod i spidsen for uddelingen, og hun siger:

- Fremtidens Landmænd har fremsyn og mod. De er samtidig rollemodeller, ikke mindst for de kommende generationer af selvstændige landmænd og medarbejdere i landbruget.

Fremtidens Landmand-priserne uddeles i et samarbejde mellem SEGES, LandbrugsMedierne, Dansk Agroindustri, Agromek, MCH, Bridgestone, Jyske Bank og SAGRO. Vinderne modtager hver 25.000 kroner.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next