bannerPos

Fremtidens bæredygtige landmand - Kristian fra Ausumgaard

PR-foto

Alexander Dornwirth

Videojournalist
29-11-2018 20:30
Fremtidens Landmand i kategorien Bæredygtighed blev Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard ved Holstebro for hans arbejde med den grønne omstilling.

Kristian driver, sammen med sin kone Maria, Ausumgaard ved Holstebro. Ausumgaard er et moderne landbrug, som producerer 500.000 konventionelle kyllinger årligt, og cirka 200 velfærdsgrise kaldet Ausumgaardgrise.

Der drives cirka 850 hektar planteavl, der er biogasproduktion samt tre vindmøller.

Ausumgaard producerer desuden melorme til konsum, driver gårdbutik og udlejning af festlokaler og depotrum. Virksomheden arbejder med en bæredygtighedsstrategi, værdisæt og CSR, hvilket blandt andet omfatter relationer til det omgivende samfund, grøn energi og miljøtiltag. Visionen er at ”muliggøre at næste generation har lyst og mulighed for at videreføre Ausumgaard, hvis historie går tilbage til 1473.

Målet med kåringen er at sætte fokus på nye veje til vækst i landbruget. Priserne blev uddelt i forbindelse med Agromek, som er Nordeuropas største landbrugsmesse.

Adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung, stod i spidsen for uddelingen, og hun siger:

- Fremtidens Landmænd har fremsyn og mod. De er samtidig rollemodeller, ikke mindst for de kommende generationer af selvstændige landmænd og medarbejdere i landbruget.

Fremtidens Landmand-priserne uddeles i et samarbejde mellem SEGES, LandbrugsMedierne, Dansk Agroindustri, Agromek, MCH, Bridgestone, Jyske Bank og SAGRO. Vinderne modtager hver 25.000 kroner.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next