bannerPos

Vi vil ikke undvære, at landbruget kommer til byen

Den 28. september fra kl. 10.00-14.00 er der endnu engang høstmarked på Torvet i Grenaa. Foto: Djursland Landboforening

Redaktionen

23-07-2019 14:23
- Det er så betydningsfuldt for os, at landbruget kommer til byen. Det vil vi ikke undvære, lyder det fra Palle Mikkelsen, koordinator i ShopiCity Grenaa, som er medarrangør af det årlige høstmarked på Torvet i Grenaa.

På et planlægningsmøde i handelsstandsforeningen ShopiCity i Grenaa, blev man i efteråret 2018 enige om, at posen skulle rystes for at finde ud af, hvilke arrangementer der i fremtiden skulle trække folk til byen. Samtlige arbejdsgrupper understregede uden undtagelse, at høstmarkedet, hvor landbruget kommer til byen, er et stort og vigtigt arrangement, som ingen af medlemmerne af ShopiCity ønskede at undvære.

- Der er mega opbakning til høstmarkedet. Faktisk så meget at flere af vores medlemmer kan se en stor fordel i at være på Torvet denne dag med en stand. Det er så betydningsfuldt for os. Det er der ingen, der vil undvære, fortæller Palle Mikkelsen, koordinator i ShopiCity, som i samarbejde med Djursland Landboforening arrangerer høstmarkedet.

Hele Torvet bliver afspærret for trafik, så børn og voksne sikkert kan færdes mellem maskiner og dyr og de aktiviteter, der finder sted.  

 

Maskinerne trækker folk til

Den særdeles store opbakning fra samtlige arbejdsgrupper skyldes, at høstmarkedet trækker rigtig mange folk til byen. Antallet afhænger naturligvis af vejret, men Palle Mikkelsen vurderer, at markedet trækker mellem 2.000 og 3.000 mennesker. Allerede inden butikkerne og markedet åbner, står familier i kø til en gratis ridetur på hesteryg og for at tage billeder af de store maskiner, som er kørt ind på Torvet og ikke mindst af dyrene.

- Selvom vi jo strengt talt bor på landet, så trækker landbruget bare mange mennesker til. Det er rigtig godt for børnene at se, hvor vores mad kommer fra og måske få sig en god snak med en landmand. De får en forståelse for, at det ikke bare er et stykke kød, man køber i butikken, men velfærd og levende dyr, mener Palle Mikkelsen.

 

Tæt på maskiner, dyr og grøntsager

Landbruget har de sidste fire år, hvor Palle Mikkelsen har været koordinator, været en meget stor del af høstmarkedet. Det er han utrolig tilfreds med. Det giver folk i byen mulighed for at få en føling med varerne, når der sælges frisk grønt på torvet, men også at komme tæt på de maskiner, som man så ofte ser på markerne, når man kører forbi.

- Høstmarkedet er blevet en af vores store fyrtårne, som vi ikke vil undvære. Vi er glade for, at landbruget vil vise sig frem på denne dag. Det er ikke noget, man ser andre steder – det er noget, vi kan herude, lyder det.

Høstmarkedet finder sted på Torvet i Grenaa den 28. september klokken 10.00 til 14.00.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next