bannerPos

Vi vil ikke undvære, at landbruget kommer til byen

Den 28. september fra kl. 10.00-14.00 er der endnu engang høstmarked på Torvet i Grenaa. Foto: Djursland Landboforening
23-07-2019 14:23
- Det er så betydningsfuldt for os, at landbruget kommer til byen. Det vil vi ikke undvære, lyder det fra Palle Mikkelsen, koordinator i ShopiCity Grenaa, som er medarrangør af det årlige høstmarked på Torvet i Grenaa.

På et planlægningsmøde i handelsstandsforeningen ShopiCity i Grenaa, blev man i efteråret 2018 enige om, at posen skulle rystes for at finde ud af, hvilke arrangementer der i fremtiden skulle trække folk til byen. Samtlige arbejdsgrupper understregede uden undtagelse, at høstmarkedet, hvor landbruget kommer til byen, er et stort og vigtigt arrangement, som ingen af medlemmerne af ShopiCity ønskede at undvære.

- Der er mega opbakning til høstmarkedet. Faktisk så meget at flere af vores medlemmer kan se en stor fordel i at være på Torvet denne dag med en stand. Det er så betydningsfuldt for os. Det er der ingen, der vil undvære, fortæller Palle Mikkelsen, koordinator i ShopiCity, som i samarbejde med Djursland Landboforening arrangerer høstmarkedet.

Hele Torvet bliver afspærret for trafik, så børn og voksne sikkert kan færdes mellem maskiner og dyr og de aktiviteter, der finder sted.  

 

Maskinerne trækker folk til

Den særdeles store opbakning fra samtlige arbejdsgrupper skyldes, at høstmarkedet trækker rigtig mange folk til byen. Antallet afhænger naturligvis af vejret, men Palle Mikkelsen vurderer, at markedet trækker mellem 2.000 og 3.000 mennesker. Allerede inden butikkerne og markedet åbner, står familier i kø til en gratis ridetur på hesteryg og for at tage billeder af de store maskiner, som er kørt ind på Torvet og ikke mindst af dyrene.

- Selvom vi jo strengt talt bor på landet, så trækker landbruget bare mange mennesker til. Det er rigtig godt for børnene at se, hvor vores mad kommer fra og måske få sig en god snak med en landmand. De får en forståelse for, at det ikke bare er et stykke kød, man køber i butikken, men velfærd og levende dyr, mener Palle Mikkelsen.

 

Tæt på maskiner, dyr og grøntsager

Landbruget har de sidste fire år, hvor Palle Mikkelsen har været koordinator, været en meget stor del af høstmarkedet. Det er han utrolig tilfreds med. Det giver folk i byen mulighed for at få en føling med varerne, når der sælges frisk grønt på torvet, men også at komme tæt på de maskiner, som man så ofte ser på markerne, når man kører forbi.

- Høstmarkedet er blevet en af vores store fyrtårne, som vi ikke vil undvære. Vi er glade for, at landbruget vil vise sig frem på denne dag. Det er ikke noget, man ser andre steder – det er noget, vi kan herude, lyder det.

Høstmarkedet finder sted på Torvet i Grenaa den 28. september klokken 10.00 til 14.00.

Udsigt til hæderligt mælke-år

Mens stabile mælkepriser i 2019 gav de fleste mælkeproducenter mulighed for at konsolidere sig, er der udsigt til et endnu bedre 2020.

- Høj notering må ikke sløve

Mens et fantastisk 2019 ser ud til at blive endnu bedre i 2020, opfordrede økonomikonsulent svineproducenterne til at holde fokus på nøgletal og optimering frem for bundlinje.

Naturmødet er kun for de »rigtige« holdninger

BL-formand, Flemming Fuglede Jørgensen kritiserer kraftigt arrangørerne af Naturmødet i Hirtshals.

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Ny hybrid-graver halverer brændstofforbruget

Ny generation af Komatsus HB215LC giver Viborg-entreprenør brændstofbesparelse på omkring 50 procent.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.
Side 1 af 67 (1331 artikler)Prev1234567656667Next