bannerPos

Brænder for det lokale og sammenholdet

- Jeg vil være en lokal formand og håber på flere opkald både på godt og ondt så Lemvigegnens Landboforening kan blive ved med at være en succes, fortæller Morten Agger.

Tenna Bang

Journalist
03-04-2019 11:17
Den nyvalgte formand i Lemvig, Morten Agger, har altid brændt for foreningsarbejde. Han mener, at sammen er vi stærkere og vil være en lokal formand for foreningens medlemmer.

Efter ni år som næstformand i Lemvigegnens Landboforening, valgte Morgen Agger tre uger før foreningens generalforsamling i marts at meddele den øvrige bestyrelse, at han ikke ønskede næstformandsposten fremadrettet.

- Jeg følte ikke jeg havde mere at bidrage med som næstformand og jeg syntes foreningen trængte til at få rystet posen, forklarer Morten Agger, som har siddet i bestyrelsen i 12 år.

Hans udmeldinger gav genlyd og fik flere til at gribe telefonen og opfordre ham til at stille op som formand.

- Jeg skulle egentlig ikke tænke mig ret meget om. For jeg havde rigtig meget lyst til det og jeg kunne fornemme, at mange andre havde det på samme måde som mig og også følte, at tiden var inde til, at der skulle ske noget nyt for foreningen, fortæller Morten Agger, som efter et meget tæt kampvalg mod tidligere formand Bent Graversen, vandt med fire stemmer.

- Havde jeg på forhånd vidst, at jeg kun ville få tre stemmer, havde jeg aldrig stillet op. Jeg vidste godt, at valget blev tæt, men at det blev så tæt, havde jeg alligevel ikke regnet med, fortæller Morten Agger, som i første omgang har skullet lære sin nye plads at kende.

- Selvom jeg kender huset, rådgiverne og mange af medlemmerne, er det her alligevel noget nyt for både mig og de andre, fortæller han.

 

Vil være en lokal formand

For Morten Agger, er det lokale det, der står højest på dagsordenen.

Han ved hvad der sker i nærområdet, kender et hav af mennesker og vil sørge for, at de lokales stemme bliver hørt.

- Jeg vil være en lokal formand og håber på flere opkald både på godt og ondt så Lemvigegnens Landboforening kan blive ved med at være en succes, fortæller Morten Agger.

 

Han er nærmest en rebel

Morten Agger er dialogsøgende og blev på generalforsamlingen betegnet som »Det modsatte af konfliktsky, nærmest en rebel«.

Han siger selv, han er blevet mere rund med årene, men er ikke bange for at stille sig op og tale medlemmernes sag.

- Jeg er en mand af mine meninger og kan godt være lidt skarp i vendingerne, men for mig er ærlighed det vigtigste, siger Morten Agger.

 

Sammenhold

Han er foreningsmand og mener bestemt foreningerne har sin berettigelse for ikke at afstanden til medlemmerne bliver for stor, men er også opmærksom på, at strukturen nogen steder, efter hans mening bør slankes, set i det lys, at der bliver færre og færre landmænd.

- Vi er allerede i gang med at se på strukturen i DLBR og jeg håber det falder ud til landmandens bedste. Her i Lemvig har vi ingen chefer, der ikke arbejder og alle tjener deres egen løn, og det er sådan det bør være, forklarer Morten Agger, som tager skarp afstand fra foreninger, som han oplever, bekriger hinanden i jagten på medlemmerne.

- Vi skal stå sammen, sammen er vi stærkere, og det er hele grundtanken for foreningerne, siger han.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next