bannerPos

Brænder for det lokale og sammenholdet

- Jeg vil være en lokal formand og håber på flere opkald både på godt og ondt så Lemvigegnens Landboforening kan blive ved med at være en succes, fortæller Morten Agger.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
03-04-2019 11:17
Den nyvalgte formand i Lemvig, Morten Agger, har altid brændt for foreningsarbejde. Han mener, at sammen er vi stærkere og vil være en lokal formand for foreningens medlemmer.

Efter ni år som næstformand i Lemvigegnens Landboforening, valgte Morgen Agger tre uger før foreningens generalforsamling i marts at meddele den øvrige bestyrelse, at han ikke ønskede næstformandsposten fremadrettet.

- Jeg følte ikke jeg havde mere at bidrage med som næstformand og jeg syntes foreningen trængte til at få rystet posen, forklarer Morten Agger, som har siddet i bestyrelsen i 12 år.

Hans udmeldinger gav genlyd og fik flere til at gribe telefonen og opfordre ham til at stille op som formand.

- Jeg skulle egentlig ikke tænke mig ret meget om. For jeg havde rigtig meget lyst til det og jeg kunne fornemme, at mange andre havde det på samme måde som mig og også følte, at tiden var inde til, at der skulle ske noget nyt for foreningen, fortæller Morten Agger, som efter et meget tæt kampvalg mod tidligere formand Bent Graversen, vandt med fire stemmer.

- Havde jeg på forhånd vidst, at jeg kun ville få tre stemmer, havde jeg aldrig stillet op. Jeg vidste godt, at valget blev tæt, men at det blev så tæt, havde jeg alligevel ikke regnet med, fortæller Morten Agger, som i første omgang har skullet lære sin nye plads at kende.

- Selvom jeg kender huset, rådgiverne og mange af medlemmerne, er det her alligevel noget nyt for både mig og de andre, fortæller han.

 

Vil være en lokal formand

For Morten Agger, er det lokale det, der står højest på dagsordenen.

Han ved hvad der sker i nærområdet, kender et hav af mennesker og vil sørge for, at de lokales stemme bliver hørt.

- Jeg vil være en lokal formand og håber på flere opkald både på godt og ondt så Lemvigegnens Landboforening kan blive ved med at være en succes, fortæller Morten Agger.

 

Han er nærmest en rebel

Morten Agger er dialogsøgende og blev på generalforsamlingen betegnet som »Det modsatte af konfliktsky, nærmest en rebel«.

Han siger selv, han er blevet mere rund med årene, men er ikke bange for at stille sig op og tale medlemmernes sag.

- Jeg er en mand af mine meninger og kan godt være lidt skarp i vendingerne, men for mig er ærlighed det vigtigste, siger Morten Agger.

 

Sammenhold

Han er foreningsmand og mener bestemt foreningerne har sin berettigelse for ikke at afstanden til medlemmerne bliver for stor, men er også opmærksom på, at strukturen nogen steder, efter hans mening bør slankes, set i det lys, at der bliver færre og færre landmænd.

- Vi er allerede i gang med at se på strukturen i DLBR og jeg håber det falder ud til landmandens bedste. Her i Lemvig har vi ingen chefer, der ikke arbejder og alle tjener deres egen løn, og det er sådan det bør være, forklarer Morten Agger, som tager skarp afstand fra foreninger, som han oplever, bekriger hinanden i jagten på medlemmerne.

- Vi skal stå sammen, sammen er vi stærkere, og det er hele grundtanken for foreningerne, siger han.

Udsigt til hæderligt mælke-år

Mens stabile mælkepriser i 2019 gav de fleste mælkeproducenter mulighed for at konsolidere sig, er der udsigt til et endnu bedre 2020.

- Høj notering må ikke sløve

Mens et fantastisk 2019 ser ud til at blive endnu bedre i 2020, opfordrede økonomikonsulent svineproducenterne til at holde fokus på nøgletal og optimering frem for bundlinje.

Naturmødet er kun for de »rigtige« holdninger

BL-formand, Flemming Fuglede Jørgensen kritiserer kraftigt arrangørerne af Naturmødet i Hirtshals.

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Ny hybrid-graver halverer brændstofforbruget

Ny generation af Komatsus HB215LC giver Viborg-entreprenør brændstofbesparelse på omkring 50 procent.

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.
Side 1 af 67 (1331 artikler)Prev1234567656667Next