bannerPos

Agri Nord er Danmarks næststørste landboforening

Det er med glæde, at formanden for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, kan kigge på Landbrug & Fødevarers medlemsopgørelse og se, at Agri Nord, med sine 1.124 aktive medlemmer, er landets næststørste landboforening – kun overgået af Gefion på Sjælland.
12-09-2020 07:25

Landboforeningen Agri Nord har igen haft medlemsfremgang og er nu Danmarks andenstørste landboforening kun overgået af sjællandske Gefion.

Agri Nord har nu 1.124 aktive medlemmer. Det tal placerer foreningen som Danmarks næststørste. Det viser den seneste medlemsopgørelse fra Landbrug & Fødevarer.

Den nordjyske landboforening er kun overgået af sjællandske Gefion, der har 1.350 aktive medlemmer.

- Det er en stor glæde, at der er så mange, der vælger at bakke vores forening op, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Fremgang trods tilbagegang på landsplan

På landsplan er der en samlet medlemstilbagegang på to procent. Det skyldes den strukturudvikling, der igennem nu mange år har sænket antallet af landmænd, der bare bliver færre og færre.

- Set i det lys er det en særlig stor tilfredsstillelse, at vi har fremgang, siger Carl Christian Pedersen.

Det er andet år i træk, at Agri Nord oplever medlemsfremgang. I år er fremgangen på 2,9 procent, og sidste år var den på 3,0 procent.

Sammenhængen er vigtig

Årsagen til medlemsfremgangen skyldes, at Agri Nord er en forening og forretning i balance, vurderer formanden.

At Agri Nord er en forening og forretning i balance, betyder, at det er en helhed. Den stærke rådgivning giver råd til at have en stærk forening, og den stærke forening gør, at den daglige ledelse kan koncentrere sig om at optimere rådgivningen.

Konkret har det betydet, at foreningen har bakket op om udviklingen af strategisk- og datadrevet rådgivning, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt digitalisering.

- Vi har netop uddannet 11 nye RISE-konsulenter, der kan hjælpe med at løfte landbrugets klimaudfordringer. Vi har også ansat digitaliseringskonsulenter, som både hjælper landmændene med de nye digitale værktøjer og er frontløbere på udvikling af robotter, der effektiviserer rådgivningen til gavn for landmændene, siger formanden og fortsætter:

- Vores investering i udviklingen af rådgivningen har betydet, at Agri Nord i dag råder over nogle af landets dygtigste rådgivere indenfor hvert sit felt, også kaldet A-Holdet, som kan levere fremtidens rådgivning, der giver værdi for landmændene.

Samarbejde giver styrke

Agri Nord tror på fællesskabet, og at samarbejde er med til at give landmanden den bedste rådgivning og de bedste politiske vilkår.

- Sammen er vi stærke. Vi tror ikke på fusioner, men på samarbejde. Vi samarbejder med alle, der vil, og det er der heldigvis flere og flere der vil. Vi arbejder på, at med Seges som udviklere og DLBR som rådgivere, har vi en unik model for bedre markedsorientering, til glæde for landmanden, siger Carl Christian Pedersen.

En stærk forening støtter medlemmerne

Balancen mellem forening og forretning betyder også, at når det går godt i forretningen, kommer det foreningens medlemmer til gode. Der er tilbagebetaling af overskud, krisehjælp når der er tørke, eller når en foderstof går konkurs, SOS-linje til kriseramte landbofamilier, samt juridisk arbejde med miljø- og vandplaner, som kommer alle medlemmer til gode.

Derudover har Agri Nord en stærk bestyrelse, som har hvert deres ansvarsområde, de arbejder med, og Agri Nord har dermed en stemme i de sammenhænge, hvor det er vigtigt, at landbruget sidder med ved bordet. For eksempel i kommunernes grønne råd.

- Vi er repræsenteret alle steder i det politiske system, hvor vi hele tiden byder ind med landbrugets betydning og synspunkter, siger formanden.

Agri Nord har for eksempel lige vundet en sag i forbindelse med vandløbsvedligeholdelse i Skovåen, hvor kommunen nu er tvunget til at rense bedre op.

- Det politiske arbejde er et langt, sejt træk, som kræver tålmodighed, men jeg ved, at vi flytter noget, siger formanden.

teba

0

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.

Majsen skal først i jorden til maj

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra en grovfoderrådgiver fra Velas.
Side 1 af 94 (1865 artikler)Prev1234567929394Next