bannerPos

200 år markeret med Ferguson-kunst

Den gamle Ferguson kommer til at pryde Storåen i Holstebro sommeren over som en markering på Holstebro Struer Landboforenings 200-års jubilæum.
27-05-2020 14:51

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Himlen var blå som en Morten Korch-film, da Holstebro Struer Landboforening i samarbejde med Holstebro Kommune og handelstandsforeningen forleden hejste en flot dekoreret traktor på plads i Storåen midt i byen.

Den lille grå Ferguson har fået nyt liv af den unge kunstner Anna-Caroline Fosmark Bonde og kunstnersmeden Troels Mikkelsen, Skave.

De har sammen skabt et farvestrålende værk ud af den lille traktor, der er synonym med landbrugets industrielle udvikling.

Baggrunden er Holstebro Struer Landboforenings 200-års jubilæum, og som en hyldest til stifteren Janus Balthazar Krarup er han da også portrætteres på værket.

Formand Kristian Gade gav udtryk for håbet om, at mange sommeren igennem vil komme forbi både Fergusonen, de andre markeringer af jubilæet og ikke mindst lægge vejen forbi, når »Landbruget kommer til byen« 4. september.

- Der er ikke noget vi hellere vil end vise vores landbrug frem til jer alle. Vi er stolte ved at kunne vise, hvordan vi producerer mælk og kød, hvordan vi avler kartofler. Ja vi er stolte og glade ved at være en del af produktions-Danmark. Vi håber også at alle der bor her i Holstebro er stolte og glade ved de mange arbejdspladser, der er i Fødevareklyngen – det er faktisk sådan, at mere end 11 procent af de erhvervsaktive i Holstebro Kommune er beskæftiget ved erhverv inden for Fødevareklyngen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne så, at alle i vores by kunne være lige så stolte ved områdets landbrug og fødevarevirksomheder, som indbyggerne i Billund er ved Lego, sagde Kristian Gade.

Landbruget former liv og landskab

Borgmester H. C. Østerby glædede sig over en jubilæumsmarkering i metal og maling, historie og håndværk, kunst og kærlighed, der overlever selv rust og tidens tand.

Han mente, at jubilæet markerer meget mere end en stolt lokal landbrugshistorie. Det er også historien om et lands udvikling, om industrialisering og øget velstand. Om foreningskultur, om andelstanke og eksporteventyr.

- Landbruget har været her i tusindvis af år. Og det har formet landskabet og livet omkring os uden sammenligning. At fortælle om landbruget gennem 200 år er at gengive et helt afgørende kapitel i Danmarkshistorien.

- Landbrugets produktion og handel er stadig markant i Holstebro og Struers erhvervsprofil. Vi har en kæmpe fødevareklynge med masser af arbejdspladser.

- Landbruget og de afledte erhverv har enorm betydning for vores beskæftigelse fra jord til bord. Når vi tænker på den grå traktor, kan vi let forfalde til romantik og fri selvforsyning a la DR’s Bonderøven. Men landbruget handler også om overlevelse og hård business. Om tilpasningsevne, konkurrence og udviklingstrang.

Han nævnte slagteriet i Holstebro som en nutidig kulturproduktion i landbrugsindustriens historiske rammer.

Traktoren er placeret i Storåen på et fundament, der normalt holder byens juletræ. Det er tanken, at traktoren skal stå der hen over sommeren.

cc

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next