bannerPos

MaksiGrass on Tour 2020:: Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass-konceptet omfatter blandt andet de irsk-producerede græsvogne. Arkivfoto
21-10-2020 12:55

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

GRÆS-DEMO - Der er masser af penge at hente ved fodring med frisk græs frem for ensilage i den periode af året der går fra starten af maj til starten af december – og det uanset om man har økologiske eller konventionelle køer i stalden.

Sådan lyder budskabet fra Jørgen Søndergaard Madsen, der er indehaver af MaksiGrass, der er importør af de irsk-producerede græsvogne, der ligger til grund for foderkonceptet.

Jørgen Søndergaard Madsen er med - og er selv vært ved sidste stop – i forbindelse med den igangværende MaksiGrass on Tour, der startede i denne uge i det nordjyske og torsdag i denne uge fortsætter til Højer og Nr. Snede for at slutte i Skjern.

Hér vil der være mulighed for både at se og høre meget mere om MaksiGrass-foderprincippet, og få sat tal på, hvad der kan opnås i de enkelte besætninger.

 

Demo tre steder

Torsdag den 22. oktober sker det hos landmand Niels Martin Krag, Nørrebyen, Højer, der har 385 konventionelle køer med et ydelsesniveau på 11.800 kg. Her vil Niels Martin Krag selv, sammen med SLF-planteavlskonsulent Carsen Kock fortælle om udfordringer, erfaringer og resultater omkring foderprincippet.

Mandag den 26. oktober når græs-demoen til landmand Willem Blaauw, Frisbækvej, Nr. Snede, der har 140 økologiske jersey-køer. Her vil Willem Blaauw selv sammen med Erik Andersen fra Økologirådgivning Danmark, Thomas Friis, Ejstrupholm Maskinstation og Jørgen Søndergaard Madsen, MaksiGrass fortælle om erfaringer, observationer, staldfodring, økonomi og høstkoncept.

Onsdag den 28. oktober slutter demo-touren hjemme hos Jørgen Søndergaard Madsen selv, der foruden indehaver af MaksiGrass også er økologisk mælkeproducent på gården, der ligger på Stensbovej, Skjern. Her vil Jørgen Søndergaard Madsen fortælle om egne erfaringer og resultater i mark og stald.  Desuden vil der være muligheder for at høre gedeavlerne Camilla og Herwin Kool´s erfaringer med frisk græs til malkegeder.

Endelig vil der blive sat fokus på fremstillingspris på mælk og grovfoder samt brutto- og netto-udbytter ved Stefan Aagaard Dyrvig, Vestjysk Landboforening og et samlet overblik over tre års registreringer og resultater  i ”Græsmælks-projektet” v/ Arne Munk fra Seges.

Alle tre demoer finder sted i tidsrummet fra kl. 10.00 – 11.45. Se mere på MaksiGrass.dk.

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next