bannerPos

Klar til kloakmesse

Kloakmessen 2020 i Fredericia byder på over 130 spændende udstillere inden for branchen.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
20-01-2020 14:52
Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

Godt 3.000 fag- og branchefolk lagde vejen forbi, da der sidste gang blev holdt kloakmesse i Messe C i Fredericia.  Og nu er det tid for messen igen, der holdes hvert andet år.

Kloakmessen 2020, der foregår torsdag den 23. og fredag den 24. januar, bliver den hidtil største med mere end 130 udstillere af førende leverandører fra hele branchen - samlet under samme tag.

Kloakmessen er den fjerde af slagsen og er både en fag- og indkøbsmesse, der viser løsninger og nyheder inden for entreprenør- og kloakarbejde.

Kåring af Danmarks bedste til kloakarbejde

Som en del af kloakmessen bliver der mulighed for at opleve danmarksmesterskaberne i kloakarbejde, hvor elever, rørlæggere og mestre dyster i kloakopgaver.

Blandt de uddannede er det kloakmestre, rørlæggere og anlægsstruktører, der konkurrerer.

Også elever under uddannelse dyster om en DM-titel. Her er det anlægsstruktørlærlinge, samt deltagere, der er i skoleforløb inden for eller påtænker uddannelse til rørlægger eller kloakmester, som konkurrerer.

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Godt samarbejde, så begge parter vinder

Udbringning af husdyrgødning er ofte en opgave for maskinstationer, da krav til udstyr og specialisering i arbejdsopgaver er stærkt stigende. Gode og klare aftaler mellem begge parter er med til at lave et godt samarbejde, hvor begge parter vinder.

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Chokolade hæver fedtprocent og ædelyst

Det giver ikke kakaomælk, men chokoladen i foderrationen hos Jørgen Elkjær giver højere fedtprocent i mælken og større ædelyst.

Velkommen til Jyllands største outdoormesse

Den 22. og 23. februar slå Messecenter Vesthimmerland endnu engang dørene op til Jyllands største outdoormesse »Jagt og udeliv«.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Placeret gylle kan erstatte startgødning

Jo højere udbytte i majsen, jo lavere klimaaftryk, konstaterer planteavlskonsulent Anders Spanggaard, der på Agri Nord Kongres gjorde tilhørerne klogere på, hvornår placeret gylle kan være et redskab til flere foderenheder.
Side 1 af 69 (1365 artikler)Prev1234567676869Next